Suroviny
- listové těsto 1 dávka
- vejce (na potření) 1 ks
- moučkový cukr (na poprášení)
Bílkový krém
- bílek 4 ks
- moučkový cukr 1 lžička
- cukr krupice 450 g
Postup přípravy
- Vychladlé listové těsto rozválejte na sílu 2 mm. Nakrájejte ho na proužky široké 3 cm a zešikma je natočte na plechovou trubičku. Potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
- Bílky s cukrem nahřejte ve vodní lázni na 60 °C a vyšlehejte pevný sníh. Upečené trubičky plňte bílkovým sněhem, před podáváním pocukrujte moučkovým cukrem.
Vyhlášené tradiční kremrole z Cukrárny Myšák 2 Zdroj: Cukrárna Myšák
Cukrárna Myšák
Obnovená sláva tradiční cukrárny ve Vodičkové ulici přináší pro své zákazníky tradiční českou cukrařinu z těch nejkvalitnějších surovin v klasickém provedení. Pod vedením Lukáše Pohla zde vznikají oblíbené zákusky, jako jsou laskonky či větrníky, ale i moderní laminované pečivo – plněné croissanty a pain au chocolat.
Vedle zákusků a pečiva jsou v nabídce i sladké a slané snídaně a sezonní sladká jídla – ovocné knedlíky nebo třeba buchtičky se šodó. A nechybí samozřejmě výběrová káva připravená profesionálními baristy.
Vodičkova 710/31, Praha 1 - Nové Město
Cukrárna Myšák