Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Kublanka.cz
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kokosové kuličky Rafaelo

Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Kremrole

Kremrole

Kremrole Zdroj: Kublanka.cz

  • Zavřít
Kremrole

Kremrole Zdroj: Kublanka.cz

Moje hodnocení
36x

Domácí kremrole, to je sen! Dnes pro vás máme jejich přípravu krok za krokem: budete si moci připravit domácí listové těsto a udělat si z něj tyto sladké trubičky. Pokud nemáte dostatek času, můžete samozřejmě použít kupované, ale domácí je domácí :)

10 porcí
120 minut
Seznam.cz banner

Listové těsto (máslové těsto)

  • máslo 250 g
  • hladká mouka 100 g

Listové těsto (vodové těsto)

  • hladká mouka 150 g
  • voda 75 ml
  • žloutek 1 ks
  • ocet 1 lžička
  • sůl

Ostatní

  • vejce (prošlehané na potření) 1 ks
  • máslo
  • bílek 4 ks
  • cukr krupice 200 g
  • moučkový cukr

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme máslové těsto ze 100 g hladké mouky a másla. Mouku do másla zapracováváme velmi rychle, aby máslo příliš nepovolilo. Výsledný bochánek zabalíme do potravinářské fólie a dáme ztuhnout do ledničky.
  2. Zbývající suroviny použijeme při přípravě vodového těsta. V mouce uděláme důlek, ve kterém smícháme vodu, ocet, sůl a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto. Dostatečně vypracované těsto by se nemělo lepit na vál ani na ruce. Poté z těsta vytvoříme bochánek a necháme na poprášeném vále zakryté nějakou nádobou odpočívat 15 minut.
  3. Z pečicího papíru vytvoříme čtvercovou obálku o straně 20 cm. Máslové těsto vložíme do obálky a rozválíme ho na rozměr obálky.
  4. Z vodového těsta vyválíme čtverec, který je o trochu větší než čtverec z máslového těsta. Je nutné, abychom mohli na vodové těsto šikmo položit máslové těsto. Rohy vodového těsta přeložíme přes máslové, tak abychom ho zcela zakryli. Spoje vodového těsta dokonale utěsníme, tak aby se máslové těsto při vyvalování těsta nedostalo ven.
  5. Výsledný čtverec opatrně rozválíme na dlouhý pás (na váleček příliš netlačíme). Oba konce těsta přeložíme do středu a v polovině těsto ještě jednou přeložíme.
  6. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho odpočinout na 30 minut do lednice. Poté opět těsto rozválíme po délce na dlouhý pás a znovu překládáme, jako dříve na čtyři vrstvy. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho opět odpočívat do lednice na minimálně půl hodiny.
  7. Pak znovu vyválíme na dlouhý pás, přeložíme na čtyři vrstvy, dáme chladit, vyválíme a zase stejně složíme. Celkem vyválíme a složíme těsto 4krát.
  8. Těsto opět zabalíme do fólie a dáme ho odpočívat minimálně na hodinu do lednice. Poté je již těsto připraveno ke zpracování.
  9. Troubu předehřejeme na 180 °C a 10 plechových trubiček slabě pomažeme máslem. Listové těsto rozválíme na lehce pomoučněné pracovní ploše na obdélník o rozměrech zhruba 25x30 cm a tloušťce 3 mm, který po celé ploše potřeme prošlehaným vejcem. Obdélník s pomocí rádýlka nakrájíme na 10 proužků o délce 30 cm a šířce 2,5 cm.
  10. Každý proužek těsta natočíme na trubičku tak, aby pomašlovaná část zůstala nahoře. Kremrole pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova (15–20 minut). Kremrole stáhneme ještě za tepla z trubiček a necháme je vychladnout.
  11. Mezitím připravíme náplň. V malém hrnci smícháme 200 ml vody s 200 g cukru krupice a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se cukr zcela rozpustí, potřeme silikonovým štětcem namočeným ve vodě boky hrnce tak, abychom se zbavili případných krystalků cukru. Jakmile cukrový rozvar dosáhne teploty 115 °C (10–15 minut), začneme šlehat v dokonale odmaštěné (nejlépe nerezové) míse bílky se špetkou soli. Bílky ušleháme do polotuha.
  12. Jakmile cukrový rozvar dosáhne teploty 121 °C, stáhneme ho z ohně a za stálého šlehání vysokou rychlostí ho přiléváme tenkým praménkem k vyšlehaným bílkům. Poté rychlost šlehače stáhneme na střední a ve šlehání pokračujeme až do okamžiku, kdy sníh dosáhne pokojové teploty (15–20 minut).
  13. Pokud nemáme cukrářský teploměr, zjistíme správnou hustotu rozvaru s pomocí drátěného očka o velikosti pecky třešně. Pokud očko namočíme do rozvaru a skrz očko foukneme a vytvoří se řetízkující pás bublin (tzv. svařit cukr na bublinu), podařilo se nám rozvar svařit na správnou hustotu a můžeme ho začít zašlehávat k bílkům.
  14. Vychladlým sněhem naplníme cukrářský sáček a upečené kremrole s ním naplníme. Před podáváním pocukrujeme cukrem moučka.
Kublanka.cz

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí Sladké

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně  Maso

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti Sladké

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky Nápoje

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí Maso

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí


Přečtěte si také

Maso
Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Sladké
Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Soutěžící
Jan Krčál vaří každý den pro přítele, který to neumí

Jan Krčál vaří každý den pro přítele, který to neumí

Novinky
Vánoční tipy: adventní kalendáře s čajem, bylinkami, čokoládou i ovocnými kapsičkami

Vánoční tipy: adventní kalendáře s čajem, bylinkami, čokoládou i ovocnými kapsičkami

Prostřeno!
Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech. Úkolem je jídlo z horkovzdušné fritézy

Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech. Úkolem je jídlo z horkovzdušné fritézy

Maso
Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Prostřeno!
Prostřeno: Vafle s překvapením podle Ondry

Prostřeno: Vafle s překvapením podle Ondry

Prostřeno!
Prostřeno: Cibulové smaženky

Prostřeno: Cibulové smaženky

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké
Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti Sladké

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society Sladké

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society

Maso
Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně  Maso

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí Maso

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Nápoje
Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku Nápoje

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky Sladké

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Restart mírových jednání? Zelenskyj míří do Turecka, chce oživit hovory s Ruskem Masivní internetový výpadek: Problémy hlásí uživatelé po celém světě, zasáhl i Česko Babiš: Bez jistoty, že budu premiérem, nemůžu dělat nevratné kroky. Střet zájmů vyřeším

prima-zeny

Vojta Kotek poprvé přiznal strach. Jeho ovce trápí průjem a farmu smetla bouře Marcell stále důvěřuje Mie. Věrní jsou po odchodu MJ zoufalí. Nevědí, kdo jsou zrádci Novopečený tatínek Ondřej Rychlý se učí uznávat chyby. Z natáčení ve vězení měl depresi

prima-zoom

Největší požár v Praze zaměstnal 1000 hasičů Hitlerův trumf selhal. Spojenci pokročilou technologii zastavili chirurgickým bombardováním Fotka roku? Dokonalý snímek parašutisty před žhavým povrchem Slunce se plánoval dlouhé týdny

prima-fresh

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí Vánoční tipy: adventní kalendáře s čajem, bylinkami, čokoládou i ovocnými kapsičkami

prima-cool

VIDEO: První trailer Odvážné Vaiany Tom Cruise si konečně převzal Oscara. Podívejte se na jeho dojemnou děkovnou řeč První fotky z nejočekávanější filmové fantasy. Adaptace herního fenoménu vypadá nádherně

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Adventní kalendář potěší každého. 10 DIY nápadů pro děti i dospělé Vánoce podle zvěrokruhu: Shodnete se doma na vánočních dekoracích? Vyrobte si adventní věnec včas. Advent letos začíná už 30. listopadu!

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.