Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jižanské smažené kuře

4–6 porce
do 1 hodiny
Jižanské smažené kuře
Jižanské smažené kuře Autor: Marek Dienstl
V nové kulinární show Rozpal to, šéfe! připravil Zdeněk Pohlreich neodolatelné smažené kuře v křupavém pikantním těstíčku. Marináda z kefíru zařídí, že maso krásně zkřehne. Tohle kuře bude zlatý hřeb vaší letní kuchyně!
Reklama

Při přípravě postupujte podle video receptu:


Reklama

Postup

  1. Kuře nakrájíme na stejně velké kousky. V míse smícháme špetku sladké papriky, cajenského pepře, přidáme sůl a pepř, lžičku hořčice, kefír a ve směsi promícháme kuřecí kousky. Poté necháme asi 30 minut maso odležet.
  2. Potom kousky vyndáme a obalíme v mouce, kterou dochutíme špetkou sladké papriky, cajenského i černého pepře a soli.
  3. V pánvi rozpálíme rostlinný olej. Kuřecí kousky zprudka osmažíme do zlatova.
  4. Osmažené kousky necháme okapat na papírové utěrce a můžeme podávat ozdobené čerstvou bazalkou.
Reklama

Jižanské smažené kuře 2

Jižanské smažené kuře 3

Jižanské smažené kuře 4

Jižanské smažené kuře 5

Jižanské smažené kuře 6

Jižanské smažené kuře 7

Jižanské smažené kuře 8

Jižanské smažené kuře  Foto: Marek Dienstl

Jižanské smažené kuře. Foto: Marek Dienstl

Jižanské smažené kuře  Foto: Alena Hrbková

Jižanské smažené kuře. Foto: Alena Hrbková

Rozpal to, šéfe! - kuchařka
Rozpal to, šéfe! - kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama