Suroviny
- celé kuře (vykostěné) 1 ks
- mletá sladká paprika 1 lžička
- kajenský pepř 1 lžička
- dijonská hořčice 1 lžička
- kefír 2 dl
- hladká mouka
- bazalka (čerstvá)
- rostlinný olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Při přípravě postupujte podle video receptu:
window.primavideos['player0f7a361df0326a92819c84f09476b009'] = {"nid":630771,"tid":42690,"name":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe!","crop":"sites\/default\/files\/image_crops\/image_620x349\/f\/630411_rozpal-to-sefe-5-obrazek-3_image_620x349.JPG","tarif":-1,"more_url":"","more_img":"","adult":false}; if (window.width == undefined) window.width = '600'; if (window.height == undefined) window.height = '337'; if (window.channel == undefined) window.channel = 'all'; if (window.embed == undefined) window.embed = '0f7a361df0326a92819c84f09476b009'; if (window.topcat == undefined) window.topcat = {}; var embed_here0f7a361df0326a92819c84f09476b009 = {"dom_id":"embed_here0f7a361df0326a92819c84f09476b009","width":600,"height":337,"hd_id":"Prima-1406111418-47758_1500.mp4","hq_id":"Prima-1406111418-47758_1000.mp4","lq_id":"Prima-1406111418-47758_500.mp4","iph_id":"Prima-1406111418-47758.smil","thumbnail":"http:\/\/fresh.iprima.cz\/sites\/default\/files\/image_crops\/image_620x349\/f\/630411_rozpal-to-sefe-5-obrazek-3_image_620x349.JPG","toolTipUrl":"http:\/\/fresh.iprima.cz\/sites\/default\/files\/video_thumbnails\/","player":"player0f7a361df0326a92819c84f09476b009","relevant":"basic0f7a361df0326a92819c84f09476b009","new":"news","top":"top","autoplay":false,"channel":0,"typeStream":"vod","nid":630771,"name":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe! (5) \u2013 ji\u017eansk\u00e9 ku\u0159e","zoneGEO":0,"embed":"Prima-1406111418-47758\/0","st_date":"2014-06-11T14:04:00","series":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe!","seriesId":"42690","videoType":"Vyst\u0159i\u017een\u00e9 z\u00e1b\u011bry","videoTypeId":"33870","chapters":[{"time":0,"title":""}],"hideResizeButtons":"true","section":"tv-prima","midCuePoints":"600,1200,1800,2400,3000,3600,4200,4800,5400,6000,6600,7200","advertisingPreCount":2,"advertisingMidCount":0,"advertisingPostCount":3,"advertisingFullscreen":true,"advertisingVideobanner":true,"advertisingKeywords":"prima;play;Rozpal to, \u0161\u00e9fe!;play;","adult":false}; if(window.volume != undefined) embed_here0f7a361df0326a92819c84f09476b009.volume = window.volume; if(window.section != undefined) embed_here0f7a361df0326a92819c84f09476b009.section = window.section; if(window.wmode != undefined) embed_here0f7a361df0326a92819c84f09476b009.wmode = window.wmode;
Pro přehrání videa je potřeba povolit javascript ve Vašem prohlížeči.
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Postup přípravy
- Kuře nakrájíme na stejně velké kousky. V míse smícháme špetku sladké papriky, cajenského pepře, přidáme sůl a pepř, lžičku hořčice, kefír a ve směsi promícháme kuřecí kousky. Poté necháme asi 30 minut maso odležet.
- Potom kousky vyndáme a obalíme v mouce, kterou dochutíme špetkou sladké papriky, cajenského i černého pepře a soli.
- V pánvi rozpálíme rostlinný olej. Kuřecí kousky zprudka osmažíme do zlatova.
- Osmažené kousky necháme okapat na papírové utěrce a můžeme podávat ozdobené čerstvou bazalkou.