návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Roláda z listového těsta s plísňovým sýrem

4–6 porce
do 1 hodiny
Roláda z listového těsta s plísňovým sýrem
Autor: Marek Kučera Roláda z listového těsta s plísňovým sýrem
Senzační lahůdka na párty, ale i lehká a elegantní večeře plná krásné vůně, přitom za půl hodiny hotová.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Rozbalte jeden plát těsta, důkladně ho zakapejte medem a posypte rozmarýnem a tymiánem, pak vločkovou solí. Plát těsta opět stočte a pak ho podélně rozkrojte, aby byly vidět vrstvy. Stejně naložte s druhým plátem těsta.
  2. Plech vyložte papírem na pečení. Doprostřed položte víčko z krabičky od sýra a rozkrojené rolády z těsta okolo něj stočte, nepříliš pevně, při pečení nabydou. Těsto potřete vejcem, posypte bylinkami a solí.
  3. Víčko od sýra vyndejte a místo něj vložte sýr. Na povrchu ho několikrát nařízněte a zakapejte ho medem a olivovým olejem. Pečte 25 až 30 minut, až těsto zezlátne a sýr bude bublat. Pokud se vše peče moc rychle, zakryjte těsto a sýr alobalem a teplotu trouby snižte na 180 °C.
  4. Nechte na plechu stát 5 minut (jinak si sýrem spálíte pusu) a, chcete-li, zakapejte ho ještě medem. Pak hned podávejte, každý si odtrhává podle libosti těsto a namáčí ho v rozpuštěném sýru.
Reklama
Roláda z listového těsta s plísňovým sýrem
Autor: Marek Kučera Roláda z listového těsta s plísňovým sýrem
Související témata: listové těsto , camembert , Malá jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama