Roláda z listového těsta s plísňovým sýrem
Zdroj: Marek Kučera
Roláda z listového těsta s plísňovým sýrem
Zdroj:
Marek Kučera
Senzační lahůdka na párty, ale i lehká a elegantní večeře plná krásné vůně, přitom za půl hodiny hotová.
Suroviny
-
zrající sýr
(zralý sýr s bílou plísní, ideálně Camembert)
1 ks
-
listové těsto
(rozválené )
2 pláty
-
med
(tekutý )
-
rozmarýn
(čerstvý, nakrájený velmi nadrobno)
2 lžíce
-
tymián
(čerstvý, nakrájený velmi nadrobno)
2 lžíce
-
vejce
(malé,na potření, rozšlehané)
1 ks
-
olivový olej
(na zakapání)
-
sůl
(vločková,na posypání)
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Rozbalte jeden plát těsta, důkladně ho zakapejte medem a posypte rozmarýnem a tymiánem, pak vločkovou solí. Plát těsta opět stočte a pak ho podélně rozkrojte, aby byly vidět vrstvy. Stejně naložte s druhým plátem těsta.
-
Plech vyložte papírem na pečení. Doprostřed položte víčko z krabičky od sýra a rozkrojené rolády z těsta okolo něj stočte, nepříliš pevně, při pečení nabydou. Těsto potřete vejcem, posypte bylinkami a solí.
-
Víčko od sýra vyndejte a místo něj vložte sýr. Na povrchu ho několikrát nařízněte a zakapejte ho medem a olivovým olejem. Pečte 25 až 30 minut, až těsto zezlátne a sýr bude bublat. Pokud se vše peče moc rychle, zakryjte těsto a sýr alobalem a teplotu trouby snižte na 180 °C.
-
Nechte na plechu stát 5 minut (jinak si sýrem spálíte pusu) a, chcete-li, zakapejte ho ještě medem. Pak hned podávejte, každý si odtrhává podle libosti těsto a namáčí ho v rozpuštěném sýru.
Roláda z listového těsta s plísňovým sýrem
Zdroj: Marek Kučera
Roláda z listového těsta s plísňovým sýrem
Zdroj:
Marek Kučera