Roláda z listového těsta s plísňovým sýrem

Moje hodnocení
1x

Senzační lahůdka na párty, ale i lehká a elegantní večeře plná krásné vůně, přitom za půl hodiny hotová.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • zralý sýr s bílou plísní, ideálně Camembert 1 ks
  • rozválené listové těsto 2 pláty
  • tekutý med
  • čerstvý rozmarýn, nakrájený velmi nadrobno 2 lžíce
  • čerstvý tymián, nakrájený velmi nadrobno 2 lžíce
  • malé vejce na potření, rozšlehané 1 ks
  • vločková sůl na posypání
  • olivový olej na zakapání

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Rozbalte jeden plát těsta, důkladně ho zakapejte medem a posypte rozmarýnem a tymiánem, pak vločkovou solí. Plát těsta opět stočte a pak ho podélně rozkrojte, aby byly vidět vrstvy. Stejně naložte s druhým plátem těsta.
  2. Plech vyložte papírem na pečení. Doprostřed položte víčko z krabičky od sýra a rozkrojené rolády z těsta okolo něj stočte, nepříliš pevně, při pečení nabydou. Těsto potřete vejcem, posypte bylinkami a solí.
  3. Víčko od sýra vyndejte a místo něj vložte sýr. Na povrchu ho několikrát nařízněte a zakapejte ho medem a olivovým olejem. Pečte 25 až 30 minut, až těsto zezlátne a sýr bude bublat. Pokud se vše peče moc rychle, zakryjte těsto a sýr alobalem a teplotu trouby snižte na 180 °C.
  4. Nechte na plechu stát 5 minut (jinak si sýrem spálíte pusu) a, chcete-li, zakapejte ho ještě medem. Pak hned podávejte, každý si odtrhává podle libosti těsto a namáčí ho v rozpuštěném sýru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty