Suroviny
- listové těsto (chlazené vyválené) 1 balení
- zelený chřest 1 svazek
- olivový olej 2 lžíce
- sýr (tučný plátkový,např. gouda, čedar, ementál) 150 g (8 plátků)
- vejce 1 ks
- černá sezamová semínka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Zelenému chřestu odlomte dřevnaté konce. Pokud jsou stonky tenké, nechte je tak, pokud jsou silnější, podélně je rozpulte. Promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Těsto rozložte na velké prkénko a rozkrojte na 8 dílů. Na každý díl položte plátek sýra (neměl by překrývat těsto, pokud bude sýr větší, okraje odřízněte a dejte dovnitř).
- Na těsto se sýrem úhlopříčně položte stonky chřestu. Zabalte protilehlé cípy a spojte je rozšlehaným vejcem. Zbylým vejcem potřete celé taštičky a navrch posypte sezamovými semínky.
- Taštičky přendejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20 minut, až bude povrch těsta krásně zlatavý.
PRIMA TIP: Můžete použít i jiné typy sýrů, hodí se například camembert nebo brie, ale i sýry s modrou plísní, které mají výraznější chuť. Pod plátek sýra lze přidat i kousek šunky, slaniny nebo sušené šunky.
Z listového těsta můžete připravit také oblíbené pizza šneky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pizza šneci z listového těsta – nejoblíbenější chuťovka