Křupavé taštičky z listového těsta se zeleným chřestem a sýrem

Moje hodnocení
4x

Hledáte tip na rychlé pohoštění a nechce se vám dělat pořád stejné piza šneky? Využijte sezonu a připravte výborné taštičky se zeleným chřestem. Usnadněte si práci koupeným vyváleným listovým těstem, díky tomu zvládnete tuhle dobrotu upéct během chvíle.

8 porcí
30 minut

Suroviny

  • chlazené vyválené listové těsto 1 balení
  • zelený chřest 1 svazek
  • olivový olej 2 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • tučný plátkový sýr (např. gouda, čedar, ementál) 150 g (8 plátků)
  • vejce 1 ks
  • černá sezamová semínka

Postup přípravy

  1. Zelenému chřestu odlomte dřevnaté konce. Pokud jsou stonky tenké, nechte je tak, pokud jsou silnější, podélně je rozpulte. Promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete.
  2. Těsto rozložte na velké prkénko a rozkrojte na 8 dílů. Na každý díl položte plátek sýra (neměl by překrývat těsto, pokud bude sýr větší, okraje odřízněte a dejte dovnitř).
  3. Na těsto se sýrem úhlopříčně položte stonky chřestu. Zabalte protilehlé cípy a spojte je rozšlehaným vejcem. Zbylým vejcem potřete celé taštičky a navrch posypte sezamovými semínky.
  4. Taštičky přendejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20 minut, až bude povrch těsta krásně zlatavý.

PRIMA TIP: Můžete použít i jiné typy sýrů, hodí se například camembert nebo brie, ale i sýry s modrou plísní, které mají výraznější chuť. Pod plátek sýra lze přidat i kousek šunky, slaniny nebo sušené šunky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty