Suroviny
- kuřecí prsa 2 ks
- ředkvičky 1 svazek
- polníček 2 hrsti
- červená řepa (lístky ) 2 hrsti
- rohlík (den starý ) 1 ks
- vejce 2 ks
- bílý jogurt 200 g
- česnek 1 stroužek
- slanina 4 plátky
- dijonská hořčice 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- vinný ocet 1 lžíce
- tymián 4 snítky
- rozmarýn 2 snítky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na dresink smíchejte jogurt, hořčici, olivový olej, vinný ocet a prolisovaný stroužek česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
- V míse smíchejte pokrájené ředkvičky, proprané ředkvičkové listy, polníček a listy červené řepy. Zalijte připraveným dresinkem.
- Na pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm osolená a opepřená kuřecí prsa spolu
- s rozmarýnem a tymiánem.
- Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
- V troubě opečte plátky slaniny a na kostičky nakrájený rohlík. Dejte pozor, aby se vám krutony nespálily.
- Na salátovou směs naskládejte slaninové plátky, vejce, nakrájená kuřecí prsa a zasypte krutony.
PRIMA TIP: Kvalitních jogurtů se u nás vyrábí spousta, a tak má Klasu Jihočeský bílý jogurt Agro-la, BOHEMILK selský jogurt nebo jogurt bílý smetanový, jogurt bílý od Brazzale Moravia či Choceňský smetanový jogurt bílý. Jistotou je i Madeta, OLMA nebo Mlékárna Valašské Meziříčí.