archiv akademiekvality.cz

Jarní salát s kuřecím masem

Moje hodnocení
3x

Slunce svítí, všechno – včetně našeho talíře – kvete a s teplejším počasím přichází i chuť na lehčí jídla, kterým jarní salát s kuřecím masem bezpochyby je.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na dresink smíchejte jogurt, hořčici, olivový olej, vinný ocet a prolisovaný stroužek česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
  2. V míse smíchejte pokrájené ředkvičky, proprané ředkvičkové listy, polníček a listy červené řepy. Zalijte připraveným dresinkem.
  3. Na pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm osolená a opepřená kuřecí prsa spolu
  4. s rozmarýnem a tymiánem.
  5. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
  6. V troubě opečte plátky slaniny a na kostičky nakrájený rohlík. Dejte pozor, aby se vám krutony nespálily.
  7. Na salátovou směs naskládejte slaninové plátky, vejce, nakrájená kuřecí prsa a zasypte krutony.

PRIMA TIP: Kvalitních jogurtů se u nás vyrábí spousta, a tak má Klasu Jihočeský bílý jogurt Agro-la, BOHEMILK selský jogurt nebo jogurt bílý smetanový, jogurt bílý od Brazzale Moravia či Choceňský smetanový jogurt bílý. Jistotou je i Madeta, OLMA nebo Mlékárna Valašské Meziříčí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty