Lucie Arichteva - Pěkně vypečený blog

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Moje hodnocení
10x

Kdo by chtěl v létě stát u trouby? Dort vykouzlíte i bez ní díky želatině. Tvarohová náplň tak krásně zpevní a promění se v malířské plátno, které můžete zdobit libovolným ovocem či jedlými květy. Natřete-li je postupně další želatinou, schováte je tzv. pod sklo a vytvoříte skutečně mistrovské dílo.

10 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Sušenky rozmixujte, promíchejte s máslem a přesuňte na dno rozevírací formy. Uhlaďte je, aby vznikl jednolitý korpus, a uložte alespoň na 20 minut do lednice.
  2. Práškovou želatinu rozmíchejte ve studené vodě a nechte nabobtnat, trvá to asi 10 minut.
  3. Mezitím v hrnci zahřívejte 100 ml smetany s vanilkovým extraktem. Jakmile začne houstnout, odstavte ji, vmíchejte nabobtnalou želatinu a nechte zchladnout.
  4. Ve větší míse ušlehejte tvaroh s cukrem. V jiné míse vyšlehejte zbylou smetanu na tuhou šlehačku a vmíchejte ji k tvarohu. Tři lžíce krému vmíchejte do zahřáté smetany se želatinou a vlijte ji do krému. Dobře promíchejte, vlijte na sušenkový korpus, uhlaďte a uložte do lednice nejméně na 4 hodiny, ideálně přes noc.
  5. V horké vodě rozmíchejte oba sáčky Galaretky a želé nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Mezitím odstopkujte jahody, polovinu nakrájejte na plátky.
  6. Na ztuhlý krém vyskládejte plátky jahod. Potřete je mašlovačkou tenkou vrstvou želé a uložte do lednice. Zhruba po 10 minutách jahody znovu potřete tenkou vrstvou želé a postup opakujte, až spotřebujete všechno želé. Nechte ztuhnout v lednici.
  7. Zbylé jahody rozkrojte na poloviny, ozdobte jimi dort a podávejte.

PRIMA TIP: Galaretka je polské želé v prášku s příchutí různého ovoce. Můžete ho nahradit běžným práškovým želé a rozmíchat ho v ovocné šťávě podle chuti. Vyrábí ho například Dr. Oetker a u nás ho koupíte třeba na www.mlsnykoutek.cz.

Vyzkoušejte jednoduchý nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Lucie Arichteva - Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený krámek Lucie Arichteva - Pěkně vypečený blog

Blogerka Lucie Arichteva začala péct z lásky k svému příteli, dnes už manželovi, muzikantovi z kapely Kryštof Nikolajovi Arichtevovi, kterému neřekne jinak než muzikant. V těhotenství měla strašnou chuť na sladké a už u něho zůstala. Že to byla dobrá volba, potvrzuje vítězství jejího blogu v anketě Food blog roku 2015 v kategorii Dezerty a pečení a dvě Pěkně vypečené kuchařky. Ta nejnovější je rozdělena do deseti kapitol, které představují jeden dezert pětkrát jinak. Bonusem jsou oblíbené sladkosti celé široké rodiny, která žije na Balkáně i v Čechách, a zahrnuje i režiséra Bisera Arichteva a jeho manželku Veroniku, známou herečku. Recepty doplňují kromě lákavých fotografií i originální ilustrace Markéty Müller.

www.peknevypecenykramek.cz


Přečtěte si také

Recepty