Jahodový dort s tvarohem a želatinou
Zdroj: Na skok v kuchyni
Jahodový dort s tvarohem a želatinou
Zdroj:
Na skok v kuchyni
Upřímně? Spojení čerstvých a sladkých jahod s tvarohem je za nás snad úplně to nejlepší, co si může člověk přát. A když se mu navíc poštěstí ochutnat tuto neodolatelnou kombinaci třeba jako dort? Na takový sladký zážitek jen tak nezapomene. Připravte pro sebe a svou rodinu jahodovou odměnu!
Postup přípravy
-
Do mísy dejte 3 bílky, špetku soli a začněte na střední rychlost šlehat.
-
Až bílky začnou bělat, přidávejte po částech cukr.
-
Bílky vyšlehejte do husté pěny, do které poté lehce vmíchejte žloutky a nakonec mouku.
-
Těsto přendejte do máslem vymazané a moukou vysypané formy o velikosti cca 24 cm.
-
Pečte cca 15 minut na 175 °C.
-
Než korpus vychladne, smíchejte v robotu překapané tvarohy s moučkovým cukrem pomocí šlehací metly.
-
Tvarohy šlehejte na střední stupeň a pomalu přilévejte šlehačku. Vše vyšlehejte do hladkého krému (šlehejte, dokud šlehačka s tvarohem nezačne hezky houstnout).
-
Vychladlý korpus potřete tvarohem a poklaďte omytými a rozkrojenými jahodami.
-
Nakonec dort zalijte želatinou, u které se vždy říďte postupem podle návodu na obalu. Dort je nejlepší nechat přes noc zatuhnout.
Jahodový dort s tvarohem a želatinou 2
Zdroj: Na skok v kuchyni
Jahodový dort s tvarohem a želatinou 2
Zdroj:
Na skok v kuchyni