Na skok v kuchyni

Jahodový dort s tvarohem a želatinou

Moje hodnocení
14x

Upřímně? Spojení čerstvých a sladkých jahod s tvarohem je za nás snad úplně to nejlepší, co si může člověk přát. A když se mu navíc poštěstí ochutnat tuto neodolatelnou kombinaci třeba jako dort? Na takový sladký zážitek jen tak nezapomene. Připravte pro sebe a svou rodinu jahodovou odměnu!

1 porce
60 minut

Korpus

Krém

Na dokončení

Postup přípravy

  1. Do mísy dejte 3 bílky, špetku soli a začněte na střední rychlost šlehat.
  2. Až bílky začnou bělat, přidávejte po částech cukr.
  3. Bílky vyšlehejte do husté pěny, do které poté lehce vmíchejte žloutky a nakonec mouku.
  4. Těsto přendejte do máslem vymazané a moukou vysypané formy o velikosti cca 24 cm.
  5. Pečte cca 15 minut na 175 °C.
  6. Než korpus vychladne, smíchejte v robotu překapané tvarohy s moučkovým cukrem pomocí šlehací metly.
  7. Tvarohy šlehejte na střední stupeň a pomalu přilévejte šlehačku. Vše vyšlehejte do hladkého krému (šlehejte, dokud šlehačka s tvarohem nezačne hezky houstnout).
  8. Vychladlý korpus potřete tvarohem a poklaďte omytými a rozkrojenými jahodami.
  9. Nakonec dort zalijte želatinou, u které se vždy říďte postupem podle návodu na obalu. Dort je nejlepší nechat přes noc zatuhnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty