Korpus
- vejce 3 ks
- cukr 90 g
- polohrubá mouka 90 g
- sůl špetka
- máslo (na vymazání formy)
- polohrubá mouka (na vymazání formy)
Krém
- tvaroh 2 ks (nejlépe překapané přes noc přes plátýnko)
- moučkový cukr 2–3 lžíce
- smetana ke šlehání 200 ml
Postup přípravy
- Do mísy dejte 3 bílky, špetku soli a začněte na střední rychlost šlehat.
- Až bílky začnou bělat, přidávejte po částech cukr.
- Bílky vyšlehejte do husté pěny, do které poté lehce vmíchejte žloutky a nakonec mouku.
- Těsto přendejte do máslem vymazané a moukou vysypané formy o velikosti cca 24 cm.
- Pečte cca 15 minut na 175 °C.
- Než korpus vychladne, smíchejte v robotu překapané tvarohy s moučkovým cukrem pomocí šlehací metly.
- Tvarohy šlehejte na střední stupeň a pomalu přilévejte šlehačku. Vše vyšlehejte do hladkého krému (šlehejte, dokud šlehačka s tvarohem nezačne hezky houstnout).
- Vychladlý korpus potřete tvarohem a poklaďte omytými a rozkrojenými jahodami.
- Nakonec dort zalijte želatinou, u které se vždy říďte postupem podle návodu na obalu. Dort je nejlepší nechat přes noc zatuhnout.
Jahodový dort s tvarohem a želatinou 2 Zdroj: Na skok v kuchyni