Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty Maso
Maso
redakce Prima FRESH
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína

Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína

Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína Zdroj: Kulinarni studio BAUER MEDIA / Imagefood BM / Profimedia

  • Zavřít
Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína

Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína Zdroj: Kulinarni studio BAUER MEDIA / Imagefood BM / Profimedia

Moje hodnocení
3x

Francouzsky laděný aspik z vepřového kolene je vlastně takovým spojením tradiční kuchyně a elegance. Jemná textura a skvělé dochucení dělají z tohoto pokrmu perfektní doplněk ke sklence kvalitního vína.

10 porcí
150 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • uzené vepřové koleno 1 větší ks
  • mrkev 2 ks
  • celer 1/2 menšího ks
  • cibule 1 ks
  • petrželka 1 svazek
  • celý pepř 10 kuliček
  • sůl
  • plátková želatina 1 balíček
  • nakládané okurky 200 g

Postup přípravy:

  1. Uzené koleno opláchněte a vložte do hrnce s vodou. Mrkev, celer a cibuli oloupejte, případně překrojte napůl. Petrželku opláchněte a vytřepte z ní vodu.
  2. Do hrnce s kolenem přidejte mrkev, celer, cibuli, několik snítek petrželky a pepř. Vše nechte zvolna vařit asi 2 hodiny.
  3. Když je maso měkké, vyjměte ho z hrnce, nechte okapat a zchladnout. Pak ho oberte od kosti a nakrájejte nadrobno (kůži a tlusté odstraňte). Vývar přeceďte a také nechte chladnout. Dle potřeby ho dosolte.
  4. Plátky želatiny nechte nabobtnat v malém množství studené vody. Pak si odměřte asi 500 ml vývaru a zahřejte ho (nesmí se vařit). Nechte v něm rozpustit želatinu.
  5. Ze zbylé petrželky otrhejte lístečky a nasekejte je. Okurky nakrájejte na malé kostičky.
  6. Do velké mísy vsypte maso, petrželku a okurky. Přilijte vývar se želatinou a vše promíchejte.
  7. Nádobu na aspik naplňte připravenou směsí a zakryjte potravinovou fólií nebo alobalem. Aspik nechte v lednici přes noc ztuhnout. Podávejte s bílým pečivem a vychlazeným bílým vínem.

Další skvělá chuťovka, která se může hodit k pivu i vínu. Pusťte si tento videorecept!

Kompletní recept najdete ZDE: Škvarková pomazánka

Nebo mrkněte na další dvě chuťovky v aspiku:

Vepřové maso v aspiku se zeleninou a vejci natvrdo – tradiční pochoutka na sváteční stůl Předkrmy a chuťovky

Vepřové maso v aspiku se zeleninou a vejci natvrdo – tradiční pochoutka na sváteční stůl

12
Ztracené vejce v aspiku podle Mirky van Gils Slavíkové – oblíbená chuťovka s překvapením Předkrmy a chuťovky

Ztracené vejce v aspiku podle Mirky van Gils Slavíkové – oblíbená chuťovka s překvapením

11

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky hobby víno pivo maso mrkev volný čas pečivo vývar hrnec celer želatina huspenina životní styl a volný čas zájem o jídlo a pití

Návrhy pro vás

Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína Maso

Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína

Český piškoťák ze zakysané smetany s ovocem – oblíbený dezert bez pečení ozdobí každou oslavu Recepty

Český piškoťák ze zakysané smetany s ovocem – oblíbený dezert bez pečení ozdobí každou oslavu

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik Recepty

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik

Šumavská topinka podle Pepy Nemravy – jihočeská hospodská chuťovka, když nemáte chuť na maso… Předkrmy a chuťovky

Šumavská topinka podle Pepy Nemravy – jihočeská hospodská chuťovka, když nemáte chuť na maso…

Bílé špičaté papriky plněné mletým masem a pečené v zeleninové omáčce Maso

Bílé špičaté papriky plněné mletým masem a pečené v zeleninové omáčce

Pečená krkovice „ježek“ s uzeným masem a sýrem – šťavnatá pečínka, která se rozplývá na jazyku Maso

Pečená krkovice „ježek“ s uzeným masem a sýrem – šťavnatá pečínka, která se rozplývá na jazyku

Beze zbytku: Kulajda s kedlubnou, fazolkami a nakládanými houbami Polévky

Beze zbytku: Kulajda s kedlubnou, fazolkami a nakládanými houbami

Vaječná omeleta na sladko s banánem: Netradiční snídaně, která pohladí i zasytí Sladké

Vaječná omeleta na sladko s banánem: Netradiční snídaně, která pohladí i zasytí


Přečtěte si také

Maso
Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína

Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Crumble: vyzkoušejte nejrychlejší letní dezert s křupavou pokličkou

Crumble: vyzkoušejte nejrychlejší letní dezert s křupavou pokličkou

Novinky
Mixér: koktejly ze známých českých podniků, letní menu nebo speciality večera

Mixér: koktejly ze známých českých podniků, letní menu nebo speciality večera

Recepty
Český piškoťák ze zakysané smetany s ovocem – oblíbený dezert bez pečení ozdobí každou oslavu

Český piškoťák ze zakysané smetany s ovocem – oblíbený dezert bez pečení ozdobí každou oslavu

Recepty
Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik

Předkrmy a chuťovky
Šumavská topinka podle Pepy Nemravy – jihočeská hospodská chuťovka, když nemáte chuť na maso…

Šumavská topinka podle Pepy Nemravy – jihočeská hospodská chuťovka, když nemáte chuť na maso…

Maso
Bílé špičaté papriky plněné mletým masem a pečené v zeleninové omáčce

Bílé špičaté papriky plněné mletým masem a pečené v zeleninové omáčce

Novinky
Jak vybrat kvalitní zrnkovou kávu? Na obalu hledejte datum pražení i přesný původ

Jak vybrat kvalitní zrnkovou kávu? Na obalu hledejte datum pražení i přesný původ

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Penne zapečené se salsicciou a bílými fazolemi – snadný oběd plný zeleniny, masa a sýra

Penne zapečené se salsicciou a bílými fazolemi – snadný oběd plný zeleniny, masa a sýra

Těstovinový orzo salát s fetou a pistáciemi – rychlý, lehký a neodolatelný Saláty

Těstovinový orzo salát s fetou a pistáciemi – rychlý, lehký a neodolatelný

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem Těstoviny

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Recepty
Český piškoťák ze zakysané smetany s ovocem – oblíbený dezert bez pečení ozdobí každou oslavu

Český piškoťák ze zakysané smetany s ovocem – oblíbený dezert bez pečení ozdobí každou oslavu

Vaječná omeleta na sladko s banánem: Netradiční snídaně, která pohladí i zasytí Sladké

Vaječná omeleta na sladko s banánem: Netradiční snídaně, která pohladí i zasytí

Letní drobenkový koláč s lískovými ořechy a ovocem – moučník, který nikdy nezklame Sladké

Letní drobenkový koláč s lískovými ořechy a ovocem – moučník, který nikdy nezklame

Maso
Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína

Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína

Bílé špičaté papriky plněné mletým masem a pečené v zeleninové omáčce Maso

Bílé špičaté papriky plněné mletým masem a pečené v zeleninové omáčce

Pečená krkovice „ježek“ s uzeným masem a sýrem – šťavnatá pečínka, která se rozplývá na jazyku Maso

Pečená krkovice „ježek“ s uzeným masem a sýrem – šťavnatá pečínka, která se rozplývá na jazyku

Maso
Bílé špičaté papriky plněné mletým masem a pečené v zeleninové omáčce

Bílé špičaté papriky plněné mletým masem a pečené v zeleninové omáčce

Bliny z bramborové kaše – perfektní způsob, jak zužitkovat zbylou přílohu Recepty

Bliny z bramborové kaše – perfektní způsob, jak zužitkovat zbylou přílohu

Caesar wrap s kuřecím masem a avokádem – zdravý oběd do krabičky nebo občerstvení na cesty Maso

Caesar wrap s kuřecím masem a avokádem – zdravý oběd do krabičky nebo občerstvení na cesty

Nápoje
Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem Nápoje

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Recepty
Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik

Grilované divoké krevety v pikantní marinádě s avokádovým dipem podle Garden and Kitchen Ryby a mořské plody
7

Grilované divoké krevety v pikantní marinádě s avokádovým dipem podle Garden and Kitchen

Bramborový krém s chobotnicí, zeleninou a čerstvou majoránkou z restaurace Ginger & Fred Polévky

Bramborový krém s chobotnicí, zeleninou a čerstvou majoránkou z restaurace Ginger & Fred

Polévky
Beze zbytku: Kulajda s kedlubnou, fazolkami a nakládanými houbami

Beze zbytku: Kulajda s kedlubnou, fazolkami a nakládanými houbami

Bramborový krém s chobotnicí, zeleninou a čerstvou majoránkou z restaurace Ginger & Fred Polévky

Bramborový krém s chobotnicí, zeleninou a čerstvou majoránkou z restaurace Ginger & Fred

Jihočeská kyselka aneb friko podle Pepy Nemravy – jednoduchá smetanová polévka s vejci a šťouchanými bramborami Polévky

Jihočeská kyselka aneb friko podle Pepy Nemravy – jednoduchá smetanová polévka s vejci a šťouchanými bramborami

Maso
Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína

Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik Recepty

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik

Šumavská topinka podle Pepy Nemravy – jihočeská hospodská chuťovka, když nemáte chuť na maso… Předkrmy a chuťovky

Šumavská topinka podle Pepy Nemravy – jihočeská hospodská chuťovka, když nemáte chuť na maso…

Recepty
Bliny z bramborové kaše – perfektní způsob, jak zužitkovat zbylou přílohu

Bliny z bramborové kaše – perfektní způsob, jak zužitkovat zbylou přílohu

Smažené zeleninové taštičky z rýžového papíru podle Mirky van Gils Slavíkové Předkrmy a chuťovky

Smažené zeleninové taštičky z rýžového papíru podle Mirky van Gils Slavíkové

Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami podle Karolíny Fourové Recepty

Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami podle Karolíny Fourové

Recepty
Český piškoťák ze zakysané smetany s ovocem – oblíbený dezert bez pečení ozdobí každou oslavu

Český piškoťák ze zakysané smetany s ovocem – oblíbený dezert bez pečení ozdobí každou oslavu

Letní drobenkový koláč s lískovými ořechy a ovocem – moučník, který nikdy nezklame Sladké

Letní drobenkový koláč s lískovými ořechy a ovocem – moučník, který nikdy nezklame

Malinové italské semifreddo s pistáciemi – mražený dezert plný elegance a svěžesti Sladké

Malinové italské semifreddo s pistáciemi – mražený dezert plný elegance a svěžesti

Recepty
Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik

Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami podle Karolíny Fourové Recepty

Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami podle Karolíny Fourové

Svěží salát s celerem, jablkem a makrelou – nevšední kombinace, která překvapí Saláty

Svěží salát s celerem, jablkem a makrelou – nevšední kombinace, která překvapí

Maso
Pečená kuřecí stehna s citronem podávaná s rýží a olivami – křehké maso, které chutná jako léto

Pečená kuřecí stehna s citronem podávaná s rýží a olivami – křehké maso, které chutná jako léto

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek Vegetariánské

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

prima-cnn-news

Uhlíř zvedl víko kanálu a zmizel, soptí Schillerová. Tragický hazard s důvěrou, říká Kalousek Turek si sype popel na hlavu kvůli rychlé jízdě. Obrovská chyba, přiznal po rozhodnutí policie Pád člověka do kolejiště pražského metra. Je zaklíněn pod soupravou, provoz na lince B stojí

prima-zeny

Na Primu míří podzimní novinky. Těšte se na seriály Polabí, Mladá krev i druhou řadu Zrádců Adam Vacula se představí jako kněz z Polabí Marka Lamboru a Dariju Pavlovičovou spojila láska ke koním i mimo natáčení

prima-zoom

Kdy má nastat konec vesmíru? UFO nad Austrálií? Vyděšení lidé přisoudili tři zářící světla na obloze mimozemšťanům Ruskou ponorkovou základnu poškodily vlny tsunami. Satelitní snímky ukazují rozsah škod

prima-fresh

Aspik z vepřového kolene po francouzsku – jemná delikatesa jako stvořená ke sklence vína Crumble: vyzkoušejte nejrychlejší letní dezert s křupavou pokličkou Mixér: koktejly ze známých českých podniků, letní menu nebo speciality večera

prima-cool

Jak Disney pohřbil Marvel a Star Wars? Google se totálně vysmál Applu za porušení velkého slibu Dá se nová Mafia projít jen s nožem? Položili jsme vývojářům klíčovou otázku

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Kvůli mojí tvorbě musel táta na kobereček, říká Řezník a představuje Martyho frky Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Jak bydlí Vítězslav Jandák: Žije obklopen přírodou ve srubu u Třeboně V prokletém domě, kde se natáčel kultovní horor Poltergeist, se nyní můžete ubytovat Prima hobby pořady startují podzimní sezónu už 31. srpna

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.