Suroviny
- pomerančový džus (nebo jablečný) 600 ml
- Aperol 200 ml
- bílé víno (nebo prosecco) 200 ml
- celá skořice 1 svitek
- pomeranč 1 ks
Postup přípravy
- Do hrnce nalijte jablečný nebo pomerančový džus a přihoďte svitek skořice. Zahřívejte až do bodu varu.
- Poté do hrnce přilijte Aperol a bílé víno nebo prosecco a nechte zahřívat, až bude směs horká, ale nezačne se vařit (vypařil by se alkohol). V ten moment oheň vypněte.
- Rozlijte do sklenic a přidejte na plátky nakrájený pomeranč, který jste předtím dobře omyli.
PRIMA TIP: Podle chuti můžete horký Aperol Spritz osladit troškou medu (cca 1-2 lžičky).
Připravte klasický Aperol Spritz podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE