Suroviny
- čaj (černý ) 1 sáček
- voda 400 ml
- jablečný džus 300 ml
- třtinový cukr 1 lžíce
- celá skořice 2 svitky
- badyán 3 hvězdičky
- hřebíček 3–5 ks
- pomeranč (chemicky neošetřený ) 1/2 ks
Postup přípravy
- Nejdříve uvařte černý čaj: do hrnce vhoďte sáček čaje a zalijte ho 400 ml vroucí vody. Nechte louhovat asi 3 minuty.
- Mezitím nakrájejte pomeranč na asi půlcentimetrová kolečka.
- Z hrnce vyndejte čajový sáček a přilijte džus. Přidejte cukr, skořici, badyán, hřebíček a kolečka pomeranče. Vařte asi 10 minut a můžete podávat.
Nealkoholický punč s pomerančem a voňavým kořením 2 Zdroj: Vánoční Tradinář