Bramborový knedlík s konfitovanou husou z Vinohradského Parlamentu

Moje hodnocení
2x

Plněné knedlíky jistě znáte. A už jste ochutnali tuto variaci s konfitovanou husou? Toto maso výtečně doplňuje rakytník, ale také křupavé ořechy. Na sv. Martina jako dělané! Otestujte doma tento recept od Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu a napište, jak vám chutnalo.

3 porce
90 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Prolisované uvařené brambory smíchejte se žloutky, solí a hrubou moukou. Zpracujte hladké těsto a v případě potřeby dosypte o něco víc mouky.

  2. Těsto rozdělte pomocí nože nebo karty na deset dílů. Vypracujte nejdříve pravidelnou kuličku, ze které udělejte placku, naplňte konfitem z husy (husí stehna nasolte, okmínujte, přidejte bylinky a česnek, zalijte husím sádlem a pečte při teplotě 100 °C přes noc) a vypracujte dokonale uzavřenou kuličku.

  3. Knedlíky vařte 10–12 minut ve vroucí osolené vodě. Červené listy zelí nakrájejte na větší kousky, opečte na sádle, přidejte ocet, cukr, sůl, podlijte vodou a krátce poduste doměkka (přebytečnou vodu odvařte).

  4. Cukr zkaramelizujte na pánvi, přidejte máslo a rakytník a krátce povařte. Ořechy upečte v troubě dozlatova a rozdrťte na drobenku. Vše společně podávejte.

Nebo vyzkoušejte kachní stehna s vínem a ořechy podle tohoto videoreceptu:

Svatomartinské menu v restauracích sítě Together

Na co si letos vsadíte? Přijede sv. Martin na bílém koni a přinese s sebou sněhové vločky, nebo zase bude na blátě? Těžko říct, že? Pokud ale rádi sázíte na jistotu, pak svátek sv. Martina strávíte ve společnosti vybraných podniků gastro aliance Together, které chystají do křupava upečené týdenní svatomartinské menu. A to nejen tradiční husí, ale i kachní.

Protože nejlepší je si dát husu od těch, kteří vědí, jak ji skutečně dobře připravit, pojďme se seznámit s husím menu ve Vinohradském Parlamentu a Bramborách na Pankráci. V obou restauracích se můžete těšit na sváteční husí kaldoun s drůbky, husí stehno i husí roládu. Pokud se vydáte za svatomartinským menu jako celá rodina nebo půjdete ve čtyřech, výběr vám usnadní celá pečená kachna s variací knedlíků a zelí. Restaurace Brambory nabídne i škubánky s trhaným husím masem se šťávou a karamelizovanými hruškami a Vinohradský Parlament zase langoše s pečeným trhaným husím masem se zelným salátem a klobásovou drobenkou. Pro ty, co nebudou mít takový hlad, bude tamtéž v nabídce husí játrovka s topinkami a hruškovým pyré. Pokud se ani do jedné restaurace nedostanete přímo na svátek sv. Martina, nesmutněte. Sváteční menu ve Vinohradském Parlamentu budou mít od 8. do 14. a v restauraci Brambory od 9. do 15. listopadu.

Nechcete dělat doma celou husu? Zkuste kachnu pečenou velmi pomalu podle našeho videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Pípal


Přečtěte si také

Recepty