Flatbread s crème fraîche a lososem – tak trochu jiná pizza

Moje hodnocení
1x

Flatbread je vlastně dokřupava upečená placka z kynutého pivního těsta, která se obkládá různými ingrediencemi a poté krátce zapeče. Perfektní pohoštění třeba na večírek. Můžete upéct i menší placky, které si každý host obloží podle vlastní chuti.

1 porce
45 minut

Těsto

Obložení

Postup přípravy

  1. Z piva, droždí a cukru nechte vzejít kvásek. Mezitím ve velké míse promíchejte prosátou mouku a sůl. Vyběhnutý kvásek přilijte k mouce se solí, přidejte žloutek a olivový olej. Vezměte si na pomoc kuchyňského robota. Na druhou rychlost hněťte zhruba deset minut, dokud nebude těsto nelepivé a hladké. Těsto nechte kynout v teple, až zdvojnásobí svůj objem.
  2. Poté z bochánku vyválejte tenkou placku, kterou položte na plech vyložený pečicím papírem. Flatbread potřete vrstvou crème fraîche smíchaného s rozmačkaným česnekem. Navrch vyskládejte na kousky nakrájeného lososa, rajčátka a lístky pak choi. Pečte v troubě vyhřáté na 240 °C 6 až 8 minut. Umožňuje-li to váš spotřebič, volte program s podporou páry.
  3. Dozdobte bylinkami a zakápněte limetou.

Zajděte si na flatbread do nové pobočky restaurace Fat Cat

Pokud se rozhodnete vyrazit na skvělé burgery, grilovaná žebra, flatbread nebo steaky, je ideální volbou pražská restaurace Fat Cat. Nyní můžete vedle Karlovy ulice zamířit i do nově otevřené pobočky na Václavském náměstí. Přízemí legendárního hotelu Jalta se tak stává rájem všech příznivců tzv. comfort food.

Mottem restaurací Fat Cat se stalo symbolicky: Holiday Every Day. Sehraný tým, uvolněná atmosféra a kvalitní suroviny dávají hostům pocit, jako by právě byli na dovolené a dopřávali si vše, co mají rádi, i když to třeba znamená maličko hřešit.

Vyzkoušejte také tradiční kynuté těsto na pizzu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Kynuté těsto na pizzu podle tradičního receptu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty