Flatbread s cuketou, mozzarellou a sezamem
Zdroj: istockphoto.com
Flatbread s cuketou, mozzarellou a sezamem
Zdroj:
istockphoto.com
Zkusili jste někdy flatbread? Je to taková vylepšená chlebová placka, kterou si můžete ozdobit vším možným, co vás napadne a chuťově spolu funguje. My pro vás dnes máme kombinaci s cuketou, mozzarellou a křupavými sezamovými semínky.
Postup přípravy
-
Mouku, mléko, teplou vodu a droždí smíchejte ve větší míse a vypracujte těsto.
-
Vypracované těsto lehce zaprašte moukou, zakryjte fólií nebo čistou utěrkou a nechte kynout do dvojnásobného objemu.
-
Mezitím si nakrájejte cuketu na tenká kolečka, cibuli na tenké klínky a vše společně velmi krátce orestujte, aby zelenina trochu změkla a k finálnímu dopečení stačila jen chvilka. Mozzarellu nastrouhejte najemno.
-
Troubu předehřejte na 210 °C. Připravené těsto přendejte na pomoučený vál a rozválejte na dvě oválné placky.
-
Ty pak přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě. Pár minut před dopečením zasypte obě placky nastrouhanou mozzarellou a zaskládejte připravenou zeleninou.
-
Dopečte tak, aby se mozzarella hezky rozpustila, ale pozor na zeleninu. Nesmí se připéct.
-
Hotový flatbread zasypte sezamovými semínky, čerstvou petrželkou nebo koriandrem a okořeňte čerstvě mletým pepřem a solí.
TIPY NA DALŠÍ ZDOBENÍ
-
Cuketě příliš neholdujete? Vyměňte ji za špenát a přidejte ještě pesto.
-
Stejně tak skvěle funguje pancetta a na ozdobu čerstvá rukola.
-
A poslední tip na klasikou dvojku? Mozzarella a rajčata neomrzí nikoho!
Flatbread s cuketou, mozzarellou a sezamem 2
Zdroj: istockphoto.com
Flatbread s cuketou, mozzarellou a sezamem 2
Zdroj:
istockphoto.com