Těsto
- hladká mouka 250 g
- mléko 20 ml
- voda (teplá ) cca 90 ml
- sušené droždí 4 g
Náplň
- cuketa 1/2 ks
- cibule 1/2 ks
- mozzarella 1–2 balení
Na ozdobu
- sezamová semínka
- hladkolistá petržel (nebo čerstvý koriandr)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Mouku, mléko, teplou vodu a droždí smíchejte ve větší míse a vypracujte těsto.
- Vypracované těsto lehce zaprašte moukou, zakryjte fólií nebo čistou utěrkou a nechte kynout do dvojnásobného objemu.
- Mezitím si nakrájejte cuketu na tenká kolečka, cibuli na tenké klínky a vše společně velmi krátce orestujte, aby zelenina trochu změkla a k finálnímu dopečení stačila jen chvilka. Mozzarellu nastrouhejte najemno.
- Troubu předehřejte na 210 °C. Připravené těsto přendejte na pomoučený vál a rozválejte na dvě oválné placky.
- Ty pak přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě. Pár minut před dopečením zasypte obě placky nastrouhanou mozzarellou a zaskládejte připravenou zeleninou.
- Dopečte tak, aby se mozzarella hezky rozpustila, ale pozor na zeleninu. Nesmí se připéct.
- Hotový flatbread zasypte sezamovými semínky, čerstvou petrželkou nebo koriandrem a okořeňte čerstvě mletým pepřem a solí.
TIPY NA DALŠÍ ZDOBENÍ
- Cuketě příliš neholdujete? Vyměňte ji za špenát a přidejte ještě pesto.
- Stejně tak skvěle funguje pancetta a na ozdobu čerstvá rukola.
- A poslední tip na klasikou dvojku? Mozzarella a rajčata neomrzí nikoho!
Flatbread s cuketou, mozzarellou a sezamem 2 Zdroj: istockphoto.com