Naše domácí – recepty a návody z kopečku

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Moje hodnocení
2x

Perfektní doplněk k pohoštění na zahradní párty, na piknik nebo s sebou na cesty. Tyto krekry se semínky chutnají skvěle a jejich příprava je směšně jednoduchá!

40 porcí
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mouky nasypte do mísy, přidejte sůl, olivový olej, vodu a semínka a vypracujte těsto. Pokud je potřeba, přidejte ještě trochu vody nebo naopak mouky.
  2. Těsto rozválejte na pečicím papíru na dvě tenké placky a přeneste na plech. Rádýlkem rozkrájejte na menší obdélníky a pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut.

Vyzkoušejte také recept na křupavou a uvnitř vláčnou focacciu podle návodného videoreceptu

Kopletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Naše domácí – recepty a návody z kopečku

Monika Kindlová Naše domácí – recepty a návody z kopečku

Kniha nabízí téměř 120 receptů, návodů a milých životních rad pro každodenní život i slavnostní okamžiky. Všechny fotografie jsou zachyceny u autorky doma a vyzařuje z nich díky tomu skutečná domácí pohoda a klid. V kuchařce plné domácích dobrot najdete nejen osvědčené rodinné recepty od Moniky z kopečku, ale i inspiraci, jak s lehkostí vytvářet radost ze společného jídla a domácí útulno. Užitečná knížka vyřeší každodenní problém co k večeři, poradí, co připravit na rodinnou oslavu či posezení s přáteli, pokud se vám přejedly jednohubky a chlebíčky, jak si osladit každý měsíc sezónními recepty, a nabídne i pravé domácí dobroty – od sýrů, přes marmelády až po už téměř legendární těsto na pizzu.

Vydalo nakladatelství Smart Press.


Přečtěte si také

Recepty