Suroviny
- celozrnná mouka (žitná) 130 g
- celozrnná špaldová mouka 120 g
- pšeničná celozrnná mouka 100 g
- olivový olej 100 ml
- voda (studená) 100 ml
- semínka (dýňová, sezamová, lněná, slunečnicová…)) 2 hrsti
- sůl 2 lžičky
Postup přípravy
- Mouky nasypte do mísy, přidejte sůl, olivový olej, vodu a semínka a vypracujte těsto. Pokud je potřeba, přidejte ještě trochu vody nebo naopak mouky.
- Těsto rozválejte na pečicím papíru na dvě tenké placky a přeneste na plech. Rádýlkem rozkrájejte na menší obdélníky a pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut.
Domácí žitné krekry ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině Zdroj: Naše domácí – recepty a návody z kopečku
Vyzkoušejte také recept na křupavou a uvnitř vláčnou focacciu podle návodného videoreceptu
Kopletní recept najdete ZDE