Barbora Charvátová

Sýrovo-tvarohové krekry

Moje hodnocení
5x

Křupavé krekry jsou oblíbenou párty chuťovkou nebo vítanou svačinkou. Pokud použijete kvalitní mléčné vyýrobky, můžete tuhle laskominu dopřát i dětem - tvrdý sýr i tvaroh jsou skvělým zdrojem bílkovin.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • gouda nebo podobný tvrdý tučný sýr 200 g
  • plnotučný tvaroh 250 g
  • vejce 2 ks
  • přepuštěné nebo klasické máslo 80 g
  • hladká mouka (může být i špaldová) 300 g
  • sůl, koření, semínka na posypání dle chuti

Postup přípravy

  1. Sýr nastrouhejte a dejte do mísy. Přidejte vejce, tvaroh, změklé máslo a mouku a propracujte v kompaktní těsto. To vyválejte na placku a přímo na pečicím papíře nakrájejte nejdříve na čtverečky, a poté na trojúhelníčky. Upečte vcelku, nemusíte skládat po jednotlivých kouscích na plech, ale samozřejmě pokud chcete, klidně můžete z těsta i vykrajovat různé tvary a na plech je skládat.
  2. Nyní můžete, podle chuti, krekry posypat kořením, solí, či třeba mákem – záleží, co mohou vaše děti a co jim také chutná.
  3. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut, nebo jinak - dle zkušeností s vaší troubou, zkrátka dozlatova.

PRIMA TIP: Další recepty a informace o mléčných výrobcích a jejich benefitech najdete na webu: www.mlecnavlna.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Barbora Charvátová


Přečtěte si také

Recepty