Najděte si recept
Na co máte chuť?

Celozrnné krekry
Článek
18 receptů na nejlepší pomazánky
Suroviny (30 ks porcí)
- celozrnná špaldová mouka 200 g
- mouka z ovesných vloček 110 g
- pohanková mouka 60 g
- kypřicí prášek bez fosfátů 1 lžička
- špetka soli
- Olivový olej 4 lžíce
- Podmáslí 100 ml
- Mléko 150 ml
- Mák 1,5 lžíce
- sezamová semínka 1 lžíce
- chia seminka 1,5 lžičky
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- V hlubší míse smíchejte všechny mouky, kypřicí prášek, sůl, olivový olej, podmáslí a mléko. Vytvořte hladké těsto, do kterého zapracujte mák, sezamová a chia semínka. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odležet.
- Těsto vyválejte na pomoučeném vále na tloušťku 3 mm. Vyválenou placku přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a rozkrájejte na cca 30 stejných dílků.
- Pečte při 170−180 °C po dobu 20 minut.
PRIMA TIP: Pohanková mouka má vysoký obsah draslíku, vápníku, železa a zinku. Je vhodná při detoxikaci organismu a pomáhá při žaludečních vředech.
Jíme zdravě
V této kuchařce najdete 120 originálních receptů, které vás hravě přesvědčí o tom, že jde vařit zdravě, jednoduše a tak, aby to chutnalo celé rodině.. Recepty jsou v knize řazené do kategorií podle druhu jídla – snídaně, polévky, obědy, saláty, pomazánky a tak dále. U každého najdete kromě postupu také nutriční hodnoty a tipy, čím jídlo ozvláštnit. Květáková pizza, sekaná s dýňovým pyré, celozrnné piškoty… škála jídel v této kuchařce je nepřeberná. A až narazíte na zdravější varianty medovníku nebo brownies, budete se olizovat i za ušima. Kniha potěší jak úplné začátečníky, kteří s vařením teprve začínají a potřebují pomocnou ruku, tak zkušené kuchařky a kuchaře, hledající originální, zdravé a hlavně rychlé recepty pro celou rodinu.
O autorech: Jsou tři, je jim v průměru jedenadvacet a připravují recepty, které nadšeně sdílí a vaří statisíce lidí. Jejich mobilní aplikaci Fitrecepty používá přes čtvrt milionu uživatelů, obrovský úspěch má i facebooková stránka Jíme zdravě. Teď se rozhodli, že vystoupí z online světa a vydají tištěnou kuchařku. Nutno říct, že odvaha jim nechybí. Celou knihu si totiž produkovali sami – od začátku až do konce.
Objednat si ji s dopravou zdarma můžete ZDE.