Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Vítejte na pastvě kytkožroutů

Vítejte na pastvě kytkožroutů

Vítejte na pastvě kytkožroutů Zdroj: Květinová kuchařka / David Turecký

  • Zavřít
Vítejte na pastvě kytkožroutů

Vítejte na pastvě kytkožroutů Zdroj: Květinová kuchařka / David Turecký

Květiny nemusíme jen obdivovat a dávat do vázy, spoustou z nich můžeme obohatit jídelníček. Prospějí nejen estetickému požitku z pokrmu, ale i zdraví. Chcete-li se zorientovat v tom, co na talíř patří a čemu se raději vyhnout, sáhněte po Květinové kuchařce Jany Vlkové.

Seznam.cz banner

Vaše kniha není jen kuchařkou, ale zároveň také herbářem. Kdy jste se začala zajímat o jedlé kvítí?

Jako malá holka jsem experimentovala především s růžovými kvítky jetele, z nichž jsem sála sladký nektar. To ale spadá ještě do minulého století (směje se). Můj vážnější zájem o jedlé květy paradoxně odstartovala návštěva muzea parfémů ve francouzském městě Grasse. Každý rok tam organizují semináře zaměřené na jednu konkrétní květinu. V době mé návštěvy vydali sborník o fialce. Vedle příspěvků o tom, jak fialky pěstovat, destilovat a napodobovat jejich vůni, nechybělo pojednání o jejich využití v gastronomii. Autoři zmiňovali koláče, dorty, zmrzliny i sirupy... „Podívejme se, co všechno ti žabožrouti s jídlem dokážou,“ řekla jsem si tenkrát a začala jsem se pomalu shánět po různých knihách…

Jste čistokrevná Pražačka. Kdo vás vedl k lásce k přírodě?

Vztah k přírodě ve mně rodiče pěstovali od dětství. Měli jsme chatu v jižních Čechách, kde jsem jako malá trávila velkou část prázdnin. Jezdila jsem také na tábory pod stan, nebyla tam žádná kamenná budova, kuchařky a tak podobně. Všechno jsme si dělali sami. Když se to sečte, celý červenec a srpen jsem chodila bosa a neviděla koupelnu. Byl to takový útěk do divočiny, moc ráda na to vzpomínám.

Od stanového tábora ke Květinové kuchařce jste ušla pěkný kus cesty. Posledních deset let jste pracovala jako novinářka na volné noze. Psala jste převážně o cestování a o jídle. Kde jste našla inpiraci k napsání knihy?

Inspirace leží na zemi, jen ji posbírat a naskládat do knihy – říkal Charles Bukowski. Zjistila jsem, že v mé kytkožravé knihovničce chybí titul, v němž by byly dostatečně zábavně a přitom seriózně popsány rostliny a zároveň by obsahovala lákavé recepty. Jinak mě inspiruje ledacos. Pokud se ptáte přímo na tipy a triky z Květinové kuchařky, tak je to spíš takové zrcadlo mojí „kuchařské duše“. Málokdy uvařím dvě stejná jídla, a tento experimentální přístup jsem chtěla zprostředkovat i čtenářům. Ráda se inspiruji tím, co prochází kolem.

Soutěžte o balíček originálních českých kuchařek
Soutěž FRESH

Soutěžte o balíček originálních českých kuchařek

Díval se na vás někdo divně, když jste mu řekla, že připravujete knihu o „jedlých květech“?

Ovšemže ano, všichni tito lidé dostali v knize speciální poděkování za „zdravou skepsi“. Jinak mé okolí reaguje pozitivně, pohybuji se totiž v prostředí, kde jsou jedlé květy přijímány s radostí, a pokud přijde toto téma na přetřes, tak se do diskuze zapojují většinou milovníci a nadšenci. Nebavím se o jedlém kvítí s lidmi, které to nudí. S těmi mám spoustu jiných zajímavých věcí k probírání.

Často se říká, že pobyt v přírodě léčí. Může sbírání jedlých květů sloužit jako terapie?

Určitě! Jakmile se pustíte do sběru býlí a kvítí, automaticky zapomenete na každodenní stres, mámení chytrých telefonů a podobně. Pokud vyrazíte „lovit“ do přírody, musíte se soustředit na rozpoznání správných druhů, na to, aby někde nezůstaly ležet nůžky a podobně. Doma je pak třeba rostliny zpracovávat – přebírat, čistit, omývat – a přitom je člověk zase spíš motivován k tomu, aby myslel na něco příjemného. Jako bonus je tady ještě radost z jídla. Když vidíme, kudy vedla jeho cesta na talíř, daleko víc si ho užijeme. Navíc člověk v přírodě načerpá ztracené síly.

Jedlé květy by měly pocházet z co nejčistšího prostředí. Máte zmapováno, jak je na tom území České republiky?

Na to neumím jednoznačně odpovědět. Mám slabost pro jižní Čechy, miluji tamní borovicové lesy. Čistá příroda je nepochybně i na Šumavě, kde jsem loni měla jeden víkendový seminář. Je tam krásně, ale na mě trochu zima. Ke své lítosti to téměř neznám na Moravě. Myslím, že i tam jsou nádherná místa, ale mám to bohužel trochu z ruky.

Když jdete přírodou, necháváte se svést ke spontánním „degustacím“, nebo jste spíše opatrná?

Jasně že ochutnávám! Vím, které byliny jsou opravdu hodně jedovaté a kterým botanickým skupinám se mám raději vyhnout.

Předpokládám, že „volná pastva“ může být pro amatéra dost nebezpečná...

Sbírání jedlého kvítí a býlí vyžaduje základní botanické vědomosti, respektive schopnost byliny nebo stromy jednoznačně určit. Planě rostoucí rostliny jsou ve svém vzhledu často velmi variabilní podle toho, jaké mají podmínky k životu. Začátečníkům doporučuji seznamování s rostlinami v doprovodu někoho, kdo je bezpečně pozná. Může to být i dostatečně poučený botanik amatér.

Čočka s jarním lupením
Recepty

Čočka s jarním lupením

16

Kam až jste v degustaci přírody pokročila vy? Prozradíte, jaké kvítí je vašemu srdci nejbližší?

To je, jako byste se mě ptala, které dítě mám nejraději... (směje se). Chutná mi lehce nahořklé jarní listí vyrážející ze zanedbaných trávníků, ale i pompézní letní květy, jako jsou růže, denivky nebo plamenky. Dojímají mě aromatické květy odcházejícího léta. Ale obecně je mou nejmilovanější rostlinou levandule.

Květinová kuchařka

Kniha Jany Vlkové vám poradí, kam a kdy se na lov kvítí vydat, čím se vyzbrojit nebo jakým místům a rostlinám se naopak vyhnout. Obsahuje 99 rostlinných druhů, zajímavé informace i tipy a také recepty na výtečné polévky, saláty, hlavní jídla či sladkosti.

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press (www.smartpress.cz)

O autorce

Jana Vlková vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a Fakultu sociálních věd tamtéž. Vaření, jídlo a gastronomie ve všech podobách je její velkou vášní a to samé platí i pro květiny. V následujících třech měsících, což jsou zlaté časy všech kytkožroutů, bude Jana pořádat terénní i teoretické semináře, aby pomohla milovníkům jedlého kvítí a býlí orientovat se ve štědré nabídce Matky přírody. Také se chystá vytvořit „kalendář“, který by byl doplňkem Květinové kuchařky. „Představte si takový diář blaženého kytkožrouta,“ dodává na závěr.

Autor: Eva Karlasová

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete 5 originálních receptů s jedlým kvítím a býlím z Květinové kuchařky:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Novinky

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky květ rostliny příroda kniha dort květiny koláč recept zmrzlina sirup

Návrhy pro vás

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano Recepty

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři Maso

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní Recepty

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní

Sladko-pikantní hovězí guláš s povidly – klasika v novém kabátku Maso

Sladko-pikantní hovězí guláš s povidly – klasika v novém kabátku

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu Sladké

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Sladké

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři


Přečtěte si také

Soutěžící
Simona Čermáková nemá ráda mlaskání a játra

Simona Čermáková nemá ráda mlaskání a játra

Soutěže Prostřeno!
Soutěžte s Prostřeno! o doplněk stravy s přírodním vápníkem a hořčíkem (15. - 18. 9. 2025)

Soutěžte s Prostřeno! o doplněk stravy s přírodním vápníkem a hořčíkem (15. - 18. 9. 2025)

Novinky
Pozor na zbylou uvařenou rýži – může být zdraví nebezpečná

Pozor na zbylou uvařenou rýži – může být zdraví nebezpečná

Recepty
Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Maso
Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Novinky
Novinky na trhu: sladké sušenky, směsi koření, bublinky na cesty nebo nová kuchařka

Novinky na trhu: sladké sušenky, směsi koření, bublinky na cesty nebo nová kuchařka

Polévky
Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Recepty
Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Sladké

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Maso
Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Sladko-pikantní hovězí guláš s povidly – klasika v novém kabátku Maso

Sladko-pikantní hovězí guláš s povidly – klasika v novém kabátku

Recepty
Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní Recepty

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ryby a mořské plody
Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Polévky
Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů Polévky

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Předkrmy a chuťovky
Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku Předkrmy a chuťovky

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku

Předkrmy a chuťovky
Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda Vegetariánské

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Sladké
Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Sladké

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Zelenina
Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Nový faktor strachu v Rusku: Válka spustila vlnu čistek a sebevražd, Putin se obrací proti svým „Federalizuji“ Washington, pohrozil Trump. Pokud to bude nutné, vyhlásí údajně stav nouze Sledujte RADAR: Česko čeká déšť a bouřky, o víkendu se počasí rázně změní

prima-zeny

Zrádci se s bijcem nemazali: Kincl končí. Měl mě poslouchat, rýpla si jeho manželka Díky zradě získáváme zkušenosti, říká Jan Tyl. Vítězství ve Zrádcích přeje věrným S věkem člověk zrady řeší méně, říká Eva Perkausová. Fandit bude bratrovi

prima-zoom

Největší tajfun všech dob Klasickými nůžkami to stříhat nešlo. Nejhorší čelní střet vlaků v Česku očima hasičů Expedice šla zjistit, zda je Země skutečně plochá. Poslední výlet na Antarktidu přinesl zábavné výsledky

prima-fresh

Pozor na zbylou uvařenou rýži – může být zdraví nebezpečná Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

prima-cool

Jak to vypadá s Ratatouille 2? Fanoušci Pěti nocí u Freddyho jsou naštvaní. Druhý film dostal rating a čeká se katastrofa Nový Vetřelec vs. Sigourney Weaver: Sci-fi ikona se rozpovídala o tom, co se jí na seriálu líbí

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Užijte si dýně až do jara. Jak je správně sklidit a uskladnit? Jak pěstovat starček převislý, sukulent připomínající korálky na niti Václavky jsou jedovaté houby. Přesto je jíme! Jak je správně připravit?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.