Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo časopisu Prima FRESH plné fantastických jarních lahůdek. A pozor! V prodeji bude už 11. března.
Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Stěžejním svátkem v této době jsou samozřejmě Velikonoce, které přímo vybízejí k rodinným oslavám, při kterých se vaří a pečou tradiční pokrmy, ale zkoušejí se i nové pochoutky. Proto jsme pro vás připravili 10 originálních receptů, které se hodí na velikonoční tabuli. Nechte se zlákat třeba tradiční moravskou polévkou se zvláštním názvem Šmigrustovka, ve které najdou uplatnění vykoledovaná vajíčka.
Pro mě je jaro především obdobím chřestu a medvědího česneku. Tyhle dvě suroviny si užívám o to víc, že jde skutečně o sezonní věc. Takže od dubna do třešní je chřest na mém stole i třikrát týdně. Většinou ve velmi jednoduché úpravě s vejci naměkko, o kterou se s vámi v časopise také podělím.
Medvědí česnek jsem objevila teprve před pár lety, ale zahořela jsem k němu velkou láskou. A pak jsem úplnou náhodou narazila na své místečko v lese, kde každoročně roste ve velkém. Při cestě autem, jsem koukala z okna a najednou dost neurvale zařvala na svého muže „ZASTAV!“ O chvíli později se divil ještě víc, když jsem v balerínkách a sukni vyskočila a jala se prodírat lesem, abych se s vítězoslavným úsměvem vrátila do auta s trsem listí... Nakonec ale moje nadšení pochopil a dokonce ho se mnou sdílí, takže každý rok na jaře vyrážíme opakovaně na výlet do lesa nasbírat právě tuto bylinku. A nejradši ji máme na chlebu s máslem se solí, který si obložíme celými listy.
V lese na loukách a zahradách je ale jedlých rostlin mnohem více, a právě z nich máme pro vás i další recepty. Co říkáte třeba na mladé kopřivy v tempuře nebo čokoládovou roládu s fialkami?
I masožravci si na stránkách časopisu přijdou na své. Připravili jsme pro vás 8 skvělých receptů na kuře, špičkoví šéfkuchaři se s námi podělili o návody na přípravu jehněčího masa a v neposlední řadě si spolu uvaříme ryby a mořské plody. Milovníci sladkého najdou v časopise recepty na základní těsta i úžasné laskominy od kuchařky Jemmy Wilson ze stáje Jamieho Olivera. Dohromady máme pro vás více než 70 receptů, které do vaší kuchyně přinesou jaro, prosluněnou náladu a svěží chutě.
To vše si můžete přečíst od 11. března, kdy nové číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodeji za cenu 49 Kč. Udělejte si radost :)
Klára Michalová, šéfredaktorka Prima FRESH