Andrea Motlíková

Cibuláčky - bramborové koláče s náplní z cibule, slaniny a jablek

Moje hodnocení
1x

Někdo rád koláče nasladko, někdo dává přednost slaným chutím. Quiche určitě znáte, ale co zkusit třeba cibuláčky? Tyto bramborové koláče s cibulí, slaninou a kyselým jablkem si vás získají hned po prvním soustu.

4 porce
60 minut

Těsto:

Náplň:

Postup přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Brambory prolisujte, přidejte tvaroh, vejce, mouku a osolte. Na pánvi zesklovaťte najemno nakrájenou cibuli a přidejte ji ke směsi.
  2. Vypracujte těsto, které by se nemělo lepit na prsty. Mouku přidávejte podle potřeby. Na pánvi vyškvařte kostičky slaniny, vyjměte ji a do tuku vložte na kolečka nebo slabší měsíčky nakrájenou cibuli. Zesklovaťte, přidejte na kostičky nakrájená jablka a případně i posekanou šalvěj.
  3. Osolte a restujte ještě cca 5 minut. Cibule by neměla být hnědá, bude se ještě péct v troubě. Vraťte zpět slaninu. Nechte částečně zchladnout a vmíchejte nahrubo nastrouhaný sýr.
  4. Těstem vyložte buď vymazané malé koláčkové formičky nebo z těsta utvořte placičky cca 1 cm vysoké. Uprostřed udělejte důlek a naplňte směsí.
  5. Potřete okraje rozšlehaným vajíčkem. Vložte do rozpálené trouby, pečte 30 minut a poté zvyšte teplotu na 180 °C. Dopečte dozlatova.

Máte rádi brambory? Pak zkuste tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Bramborové placky

Nebo zkuste další lahůdky:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Andrea Motlíková

V kuchyni vždy otevřeno Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.


Přečtěte si také

Recepty