Bramborové rösti se šunkou, sýrem a vajíčkem
Zdroj: Božská kuchařka 2
Bramborové rösti se šunkou, sýrem a vajíčkem
Zdroj:
Božská kuchařka 2
Není to zrovna synonymum zdravé stravy, ale zcela jistě to je nápad na rychlou večeři, na které si pochutná úplně každý. Křupavá krusta z osmažených strouhaných brambor a na ní svatá trojice – šunka, rozteklý sýr a vejce. Jednoduše geniální!
Postup přípravy
-
Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. V pánvičce (24 cm) rozehřejte olej a na něj vysypte čtvrtinu nastrouhaných brambor. Brambory svrchu lehce upěchujte, povrch osolte a opepřete. Ideální je pracovat minimálně na dvou pánvích naráz, ať máte s dalšími stolovníky jídlo zhruba ve stejný čas.
-
Placku opékejte na střední teplotě. Povrch placky musí být hezky křupavý, uvnitř se musí propéct a zároveň spojit. Jakmile je placka zespoda opečená, opatrně ji otočte. Měla by držet pěkně pohromadě, ale pokud se vám trochu rozsype, nic se neděje, díky sýru bude držet opět pohromadě.
-
Otočenou placku osolte, opepřete a nahoru naskládejte nejprve plátky šunky, pak sýra a nakonec doprostřed vyklepněte vejce, které rovněž osolte a opepřete. Pánev přikryjte poklicí a teplotu mírně ztlumte. Kontrolujte, a až vejce ztuhne, sundejte poklici, zvyšte teplotu a dosmažte zespoda dokřupava. Ihned podávejte.
Bramborové rösti se šunkou, sýrem a vajíčkem
Zdroj: Božská kuchařka 2
Bramborové rösti se šunkou, sýrem a vajíčkem
Zdroj:
Božská kuchařka 2