Na skok v kuchyni

Brownies srdce s čokoládovým krémem

Moje hodnocení
1x

Rádi dáváte jedlé valentýnské dárky? Pak určitě oceníte tento recept na efektní brownies srdce s krémem na způsob pařížské šlehačky. Potěšit můžete partnera, ale také kohokoliv jiného – přátele, další členy rodiny, zkrátka kohokoliv.

2 porce
300 minut

Brownies:

Na čokoládovou ganache:

Na dokončení:

  • smetana ke šlehání 300 g
  • čokoládové ganache 150 g
  • sladké posypky (valentýnské; např. Fun Cakes)

Postup přípravy:

  1. Brownies: Do rendlíku dejte 100 g másla a 100 g cukru. Vše na střední teplotu svařujte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Směs nechte zlehka vychladnout. Plech s vyšším okrajem o velikosti cca 25 × 35 si vymažte máslem a vysypejte kakaem. Pomocí robotu nebo ručního mixéru vyšlehejte obě vejce se 100 g cukru do světlé pěny.
  3. Do vyšlehaných vajec přidejte rozpuštěné máslo s cukrem a promíchejte. Poté do směsi prosejte kakao, jedlou sodu a hladkou mouku. Pak přidejte sůl a vše promíchejte.
  4. Do těsta přidejte čokoládové pecičky a pomocí stěrky zlehka rovnoměrně zapracujte do těsta, které nalijte do vymazaného plechu. Pečte na 180 °C asi 20–25 minut. Upečené brownies nechte trochu zchladnout a poté z nich vykrájejte srdíčka.
  5. Pokud nechcete vykrajovat srdíčka, stačí nakrájet pomocí nože jednoduše čtverečky a nevznikne vám žádný odpad.
  6. Čokoládová ganache: Do rendlíku dejte smetanu a mléko a přiveďte k varu. Čokoládové pecičky dejte do nerezové misky a zalijte je horkou smetanou.
  7. Pomocí stěrky míchejte ganache tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém, do kterého nakonec přidejte máslo a zapracujte. Ganache dejte do misky a přikryjte potravinovou fólií. Hotovou ganache nechte minimálně 3 hodiny vychladit v lednici.
  8. Na krém: Dobře vychlazenou smetanu dejte do nádoby na šlehání a začněte ji šlehat. Po chvilce, když začne zlehka houstnout, přidejte ganache a šlehejte, dokud nevznikne hustý krém (dejte si pozor na přešlehání).
  9. Krém přendejte do zdobicího sáčku se zdobičkou a ozdobte jím srdíčka. Nakonec dezert posypejte valentýnskými posypkami.

Další valentýnské recepty!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty