Suroviny
- banán 4 ks
- čokoládové čočky (kvalitní )
- barevné zdobení
- bonbony (srdíčka (např. HARIBO Love Hearts))
- špejle (jednorázové hůlky nebo silnější špejle či dřívka na nanuky)
Postup přípravy
- V páře nad vodní lázní rozpusťte čokoládové čočky při teplotě 47 °C, aby čokoláda zůstala lesklá.
- Nemáte-li teploměr, všimněte si, kdy se při míchání na čokoládě začnou tvořit malé bublinky.
- Čokoládu nechte lehce vychladnout a přelijte ji do vysoké sklenice.
- Banán rozpulte, do každé části napíchněte dřívko a opatrně namočte do čokolády ve sklenici.
- Nechte čokoládu stéct a odložte banán na pečící papír.
- Ihned dekorujte barevným zdobením a srdíčky Haribo, jakmile čokoláda zatuhne, srdíčka i další dekorace zůstanou držet.
Valentýnské banány v čokoládě 2 Zdroj: archiv Haribo