Valentýnské banány v čokoládě

Moje hodnocení
6x

Kdo by nemiloval hříšné spojení ovoce a čokolády? Tato sladká klasika se výborně hodí na každou oslavu, a na oslavu lásky především. Překvapte svou drahou polovičku lahodným dezertem v podobě banánů v čokoládě ozdobenými srdíčky Haribo Love Hearts. Užijte si společně strávené chvíle, příprava dezertu vám nezabere příliš času a pomoci se zdobením mohou i děti.

8 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V páře nad vodní lázní rozpusťte čokoládové čočky při teplotě 47 °C, aby čokoláda zůstala lesklá.
  2. Nemáte-li teploměr, všimněte si, kdy se při míchání na čokoládě začnou tvořit malé bublinky.
  3. Čokoládu nechte lehce vychladnout a přelijte ji do vysoké sklenice.
  4. Banán rozpulte, do každé části napíchněte dřívko a opatrně namočte do čokolády ve sklenici.
  5. Nechte čokoládu stéct a odložte banán na pečící papír.
  6. Ihned dekorujte barevným zdobením a srdíčky Haribo, jakmile čokoláda zatuhne, srdíčka i další dekorace zůstanou držet.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Haribo


Přečtěte si také

Recepty