Valentýnské banány v čokoládě
Zdroj: archiv Haribo
Valentýnské banány v čokoládě
Zdroj:
archiv Haribo
Kdo by nemiloval hříšné spojení ovoce a čokolády? Tato sladká klasika se výborně hodí na každou oslavu, a na oslavu lásky především. Překvapte svou drahou polovičku lahodným dezertem v podobě banánů v čokoládě ozdobenými srdíčky Haribo Love Hearts. Užijte si společně strávené chvíle, příprava dezertu vám nezabere příliš času a pomoci se zdobením mohou i děti.
Postup přípravy
-
V páře nad vodní lázní rozpusťte čokoládové čočky při teplotě 47 °C, aby čokoláda zůstala lesklá.
-
Nemáte-li teploměr, všimněte si, kdy se při míchání na čokoládě začnou tvořit malé bublinky.
-
Čokoládu nechte lehce vychladnout a přelijte ji do vysoké sklenice.
-
Banán rozpulte, do každé části napíchněte dřívko a opatrně namočte do čokolády ve sklenici.
-
Nechte čokoládu stéct a odložte banán na pečící papír.
-
Ihned dekorujte barevným zdobením a srdíčky Haribo, jakmile čokoláda zatuhne, srdíčka i další dekorace zůstanou držet.
Valentýnské banány v čokoládě 2
Zdroj: archiv Haribo
Valentýnské banány v čokoládě 2
Zdroj:
archiv Haribo