reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Valentýnské banány v čokoládě
Autor: archiv Haribo Valentýnské banány v čokoládě

Valentýnské banány v čokoládě

Hodnoceno: 2x
Kdo by nemiloval hříšné spojení ovoce a čokolády? Tato sladká klasika se výborně hodí na každou oslavu, a na oslavu lásky především. Překvapte svou drahou polovičku lahodným dezertem v podobě banánů v čokoládě ozdobenými srdíčky Haribo Love Hearts. Užijte si společně strávené chvíle, příprava dezertu vám nezabere příliš času a pomoci se zdobením mohou i děti.
do 30 minut
8 ks porcí

reklama

Postup

  1. V páře nad vodní lázní rozpusťte čokoládové čočky při teplotě 47 °C, aby čokoláda zůstala lesklá.
  2. Nemáte-li teploměr, všimněte si, kdy se při míchání na čokoládě začnou tvořit malé bublinky.
  3. Čokoládu nechte lehce vychladnout a přelijte ji do vysoké sklenice.
  4. Banán rozpulte, do každé části napíchněte dřívko a opatrně namočte do čokolády ve sklenici.
  5. Nechte čokoládu stéct a odložte banán na pečící papír.
  6. Ihned dekorujte barevným zdobením a srdíčky Haribo, jakmile čokoláda zatuhne, srdíčka i další dekorace zůstanou držet.
Valentýnské banány v čokoládě
Autor: archiv Haribo Valentýnské banány v čokoládě

reklama