Suroviny
- moučkový cukr 333 g
- mandlová mouka 333 g
- voda 90 g
- cukr krupice 333 g
- bílek 122 g
- bílek (druhá várka) 122 g
- barvivo (červené práškové ) 4 g
Čokoládová náplň
- hořká čokoláda (67 %) 364 g
- smetana ke šlehání 364 g
- cukr (invertní (tekutý) ) 20 g
- máslo (pokojové teploty) 110 g
Postup přípravy
- Do mísy prosejte moučkový cukr s mandlovou moukou. Vodu a cukr vařte v rendlíku na teplotu 118–121°C. Mezitím začněte šlehat 122 g bílků. Sirup požadované teploty přilijte ke šlehajícím se bílkům. Vyšlehejte do hustého sněhu a přidejte barvivo. Polovinu sněhu zamíchejte do prosáté směsi. Přidejte 122 g bílků, zamíchejte a následně přidejte zbytek sněhu. Těsto by mělo mít konzistenci lávy.
- Pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem makronky o průměru 4 cm. Dlaní poklepejte plech ze spodu na každém rohu, aby si nastříkaná směs sedla. Nechte zaschnout cca hodinu, hmota se nesmí lepit na prsty. Pečte při 130 °C asi 13 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout na plechu.
- Čokoládu rozpusťte, smetanu ke šlehání s invertním cukrem nahřejte a poté emulgujte s čokoládou pomocí ponorného mixéru. Přidejte máslo zahřáté na 37 °C a opět emulgujte. Následně nechte zchladit.
- Poté naneste krém pomocí cukrářského sáčku na plochou stranu kolečka makronky tak, aby po obvodu zůstal volný pruh. Přilepte druhé kolečko makronky.
Valentýnské růžové makronky s čokoládovým krémem podle Ivety Fabešové 2 Zdroj: archiv L´Or
Vyzkoušejte také křehké sněhové mini pavlovy s čerstvým ovocem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE