Zamilované valentýnské cupcakes s krémem z bílé čokolády

Moje hodnocení
14x

Cupcake je malý dortík, připravený k podávání jedné osobě. Původně se pekly v malých čajových šálcích a odtud pochází i jejich název. Stejně jako u větších dortů je můžete dokončit nejrůznějšími polevami, ozdobami nebo ovocem i naplnit krémem. A touto sladkou minitečkou potěšit někoho, koho máte opravdu rádi. Máme pro vás zvlášť svůdný recept od autorky blogu Kapka medu. Určitě ho doma vyzkoušejte – nejen na Valentýna!

12 porcí
60 minut

Těsto

Na dokončení

Postup přípravy

  1. Do mísy vyklepněte vejce. Přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Poté postupně přidávejte hladkou a špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidejte citronovou kůru, vanilku a poté přilejte olej a smetanu. Ušlehejte hladké těsto.
  2. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a do každého nalejte těsto do dvou třetin výšky. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C na prostřední úroveň a pečte při horkovzdušném režimu přibližně 20 minut. Poté nechte dortíčky vychladnout.
  3. Marcipán prohněťte s červenou potravinářskou barvou. Posypte pracovní desku troškou moučkového cukru. Na něm pak vyválejte marcipán nebo fondán. Pokud máte váleček se vzorem, můžete jej použít na závěr. Malou formičkou vykrájejte srdíčka a poté je dejte do chladu.
  4. Bílou čokoládu nalámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Poté ji zašlehejte do mascarpone. Hotovým krémem naplňte zdobicí sáček s ozdobnou špičkou a vychladlé koláčky ozdobte. Každý cupcake nakonec dozdobte ještě srdíčkem.

Tento recept vytvořila pro společnost MORA Erika, která je nejen skvělá kuchařka, ale především zkušená autorka. A tyto dvě vášně spojila v blogu s poetickým názvem Kapka medu. „V běžném provozu se snažím vařit tak, aby mi vaření nezabralo moc času, ale přesto nikoho neošidím. Nikdy v pokrmech nechybí voňavé koření a bylinky na doladění pro chuť i pro oko. Vařím z dostupných surovin. Ráda používám sezonní suroviny. Zlatou tečkou je, jak se pokrm podává. Vždy se snažím o to, aby jídlo vypadalo na talíři hezky a dozdobím ho. A je jedno, jestli jsou to obyčejné těstoviny nebo maso na neděli, které se peklo několik hodin. Jídlo má mít chuť, vůni i barvy,“ říká Erika.

MORA a příjemné chvíle s rodinou u dobrého jídla patří dohromady už bezmála dvě stě let. I pro letošní rok je připraven dárek – všichni, kdo si koupí jakoukoliv vestavnou troubu MORA, dostanou navíc 10 kg mouky. Mohou tak v nové troubě rovnou připravit spoustu dobrot pro své blízké. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kapka medu


Přečtěte si také

Recepty