Suroviny
- máslo 110 g
- třtinový cukr 105 g
- cukr 105 g
- vejce 2 ks
- vanilkový extrakt (nebo semínka z lusku)
- hladká mouka 280 g
- pistáciová mouka (nebo nasekané pistácie) 60 g
- sůl 1 špetka
Na ozdobu:
- bílá čokoláda
- pistácie (nasekané)
Postup přípravy:
- Do mísy dejte máslo a oba dva cukry. Vše šlehejte tak dlouho, dokud se máslo s cukrem nevyšlehá do husté světlejší pěny (trvá to několik minut).
- Poté přidejte vejce a vanilkový extrakt a míchejte tak dlouho, dokud se vše hezky nespojí.
- Troubu předehřejte na 175 °C.
- V míse smíchejte hladkou mouku, kypřicí prášek a špetku soli a zapracujte do těsta.
- Nakonec přidejte pistáciovou mouku (případně nasekané pistácie). Vzniklé těsto rozdělte na dvě části a na plech vyložený pečicím papírem vytvarujte dva protáhlé bochánky (cca 10–12 cm × 30 cm). Tyto bochánky pečte cca 20–25 minut, dokud zlehka nezezlátnou.
- V tuto chvíli bochánky postříkejte zlehka vodou (ideální je pomocí rozprašovače) a nakrájejte na cca 1 cm silné plátky.
- Ty dávejte zpět na pečicí papír, jen mezi nimi nechávejte malé mezery. Troubu snižte na 160 °C a pečte nakrájené biscotti cca 20–25 minut dozlatova.
- Hotové biscotti ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou, posypte nasekanými pistáciemi a dejte na chvilku vychladit do lednice. Skladujte poté v uzavíratelné nádobě.
Vyzkoušejte i další recepty na sušenky z různých koutů světa