reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Biscotti – sušenky s ořechy
Autor: Pěkně vypečený blog Biscotti – sušenky s ořechy

Biscotti – sušenky s ořechy

Hodnoceno: 5x
Biscotti určitě nemusí být pečeny pouze v adventním čase, ale k Vánocům se přímo dokonale hodí. Oříšky, mandle, med, voňavé esence, brandy, třtinový cukr… Při pečení se doma můžete těšit na nádhernou vůni, která vás na svátky příjemně navnadí.
do 1 hodiny
20–30 ks porcí

reklama

Suroviny (20–30 ks porcí)

Postup

  1. Připravte si 2 plechy vyložené pečicím papírem a troubu předehřejte na 165 °C. Máslo vyšlehejte s cukrem (elektrickými metličkami). Přidejte vejce – jedno po druhém, pak med, obě esence a brandy. Vše společně krátce prošlehejte. Pak přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Opět na chvíli společně prošlehejte metličkami a pak už těsto zpracovávejte ručně. Přidejte ořechy a mandle a důkladně propracujte rukama. Pokud se těsto lepí, přidejte trochu mouky.
  2. Těsto rozdělte na dva stejné bochánky. Každý dejte na jeden plech a vytvarujte široké a oválné placky (asi 2–3 cm vysoké a 20–25 cm dlouhé). Oba plechy dejte do předehřáté trouby a pečte cca 20 minut. Poté vyndejte plechy z trouby, placky budou ještě světlé. Počkejte zhruba 10 minut, pak placky rozkrájejte na plátky a jednotlivé kousky rozložte opět na plechy s pečicím papírem. Teplotu snižte na 140 °C a pečte dalších 10–15 minut dozlatova.
  3. Po upečení nechte chviličku na plechu a poté dejte vystydnout na mřížku. Skladujte v uzavíratelné nádobě. Takto skladované sušenky vydrží 3–4 týdny. Sušenky jsou tvrdší, něco jako suchary. Při podávání je můžete namáčet do kávy, horkého mléka nebo čokolády.

Biscotti – sušenky s ořechy Foto:

Biscotti – sušenky s ořechy Foto:

Biscotti – sušenky s ořechy, foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

reklama