Paul Allam, David mcGuinness

Sušenky biscotti

Moje hodnocení
1x

Upečte si dostatečnou zásobu a už vás nikdy nedožene mlsná. Tradičně se tyto italské sušenky pečou nadvakrát, čímž získají trvanlivost až 2 měsíce. Prý je znali už římští legionáři! Sušené třešně a mandle můžete obměnit třeba za pistácie, pinie, čokoládu nebo kandovanou pomerančovou kůru. Skvěle chutnají ke kávě či dezertnímu vínu.

1 porce
120 minut
italská

Suroviny

  • hladká mouka 300 g
  • kypřicí prášek 1 lžička
  • cukr krupice 350 g
  • vejce 2 ks
  • žloutek 1 ks
  • semínka z 1 vanilkového lusku
  • strouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • sušené třešně 150 g
  • mandle 150 g
  • hladká mouka na pomoučení

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji s kypřicím práškem. V jiné míse prošlehejte cukr, vejce, žloutek, semínka vanilky a citronovou kůru dohladka, v robotu to trvá zhruba 4 minuty při vysoké rychlosti. Přisypte mouku, promíchejte, zapracujte třešně a mandle a těsto přesuňte na lehce pomoučenou pracovní plochu.
  2. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 150 °C.
  3. Z těsta vytvarujte váleček široký zhruba 10 cm a dlouhý 35 cm, položte ho na plech a pečte přibližně 25–30 minut, až lehce zezlátne. Asi po 15 minutách plech otočte. Upečený váleček by měl znít dutě, když na něj poklepete. Vytáhněte ho a nechte zcela zchladnout.
  4. Pomocí vroubkovaného nože nakrájejte váleček na 1cm plátky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 110 °C. Nechte je 1 až 1½ hodiny sušit, můžete je nechat také vysušit 1–2 dny na plechu na vzduchu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Paul Allam, David mcGuinness


Přečtěte si také

Recepty