Suroviny
K podávání:
- sugo (rajčatová omáčka)
- rýže (dušená)
Postup přípravy:
- Mladé cukety nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte je a nechte cca 10 minut tzv. vypotit. Pak přes sítko nebo cedník cuketu důkladně vymačkejte a zbavte vody.
- Cuketu dejte do mísy, přidejte tvaroh, strouhaný parmezán, vejce a strouhanku na zahuštění. Ze vzniklé směsi tvořte mokrýma rukama kuličky (bude jich z tohoto množství cca 12 kusů) a ty smažte na oleji nebo upečte v troubě či horkovzdušné fritéze.
- Hotové kuličky servírujte s ohřátou rajčatovou omáčkou a dušenou rýží.
Pokud plánujete grilovat a máte rádi maso, můžete si pustit tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Hovězí kuličky s klobásou Chorizo