Andrea Motlíková

Dušené brambory v majoránkové omáčce

Moje hodnocení
2x

Naprosto jednoduchá, ale především velice dobrá! Taková je příloha v podobě dušených brambor v majoránkové omáčce. Kdo ale chce, může je servírovat též jako hlavní jídlo. Vůně bylinek je zkrátka neodolatelná.

3 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Brambory očistěte a nakrájejte na plátky cca půl cm silné.
  2. Cibuli nakrájejte najemno a nechte ji na másle zesklovatět.
  3. Přidejte brambory, podlijte do poloviny výšky brambor vývarem, opepřete a podle potřeby dosolte.
  4. Duste skoro doměkka. Podle potřeby dolévejte vývar, občas promíchejte.
  5. Nakonec zahustěte jíškou a přidejte majoránku. Nechte ještě provařit, dokud nebudou brambory zcela měkké.

Brambory by neměly v omáčce plavat, měly by být jenom šťávou obalené.

Další recepty na chutné brambory:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Andrea Motlíková

V kuchyni vždy otevřeno Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.


Přečtěte si také

Recepty