Ovesné sušenky plněné smetanovo-melounovou zmrzlinou
Zdroj: www.nejmelouny.cz
Ovesné sušenky plněné smetanovo-melounovou zmrzlinou
Zdroj:
www.nejmelouny.cz
Postup přípravy
-
Nejprve upečte sušenky. Smíchejte všechny sypké ingredience dohromady. Potom přidejte všechny ostatní. Vypracujte těsto. Na pečicí plech dejte hromádky těsta s dostatečnými mezerami mezi sebou. Těsto se totiž v troubě rozteče na placičky. Pečte zhruba 15 minut při teplotě 180 stupňů.
-
Mezitím připravte smetanovou zmrzlinu. Všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte do zmrzlinovače. Tuto zmrzlinu můžete také nahradit vanilkovou nebo jogurtovou zmrzlinou z obchodu. Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do nádoby a dejte ztuhnout.
-
Melounový sorbet vytvoříte jednoduše tak, že hladce rozmixovaný meloun smícháte s citronovou šťávou. Jakmile začne smetanová zmrzlinová směs v nádobě trochu tuhnout, zalijte ji rozmixovaným melounem a vytvořte tak lehké mramorování. Nechte zamrazit.
-
Vychladlé sušenky můžete promazat částečně ztuhlým zmrzlinovým krémem a dát ještě na chvíli do mrazáku. Vytvoříte tak efektní zmrzlinový sendvič.
Ovesné sušenky plněné smetanovo-melounovou zmrzlinou 2
Zdroj: www.nejmelouny.cz
Ovesné sušenky plněné smetanovo-melounovou zmrzlinou 2
Zdroj:
www.nejmelouny.cz