Sušenky
- ovesné vločky 1 hrnek
- hladká mouka 1 hrnek
- třtinový cukr 1/2 hrnku
- máslo 150 g
- med 3 lžíce
- voda 2 lžíce
- kypřicí prášek do perníku 1 sáček
Smetanová zmrzlina
- smetana ke šlehání 200 ml
- vanilkový lusk 1 ks
- bílý jogurt 3 lžíce
Postup přípravy
- Nejprve upečte sušenky. Smíchejte všechny sypké ingredience dohromady. Potom přidejte všechny ostatní. Vypracujte těsto. Na pečicí plech dejte hromádky těsta s dostatečnými mezerami mezi sebou. Těsto se totiž v troubě rozteče na placičky. Pečte zhruba 15 minut při teplotě 180 stupňů.
- Mezitím připravte smetanovou zmrzlinu. Všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte do zmrzlinovače. Tuto zmrzlinu můžete také nahradit vanilkovou nebo jogurtovou zmrzlinou z obchodu. Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do nádoby a dejte ztuhnout.
- Melounový sorbet vytvoříte jednoduše tak, že hladce rozmixovaný meloun smícháte s citronovou šťávou. Jakmile začne smetanová zmrzlinová směs v nádobě trochu tuhnout, zalijte ji rozmixovaným melounem a vytvořte tak lehké mramorování. Nechte zamrazit.
- Vychladlé sušenky můžete promazat částečně ztuhlým zmrzlinovým krémem a dát ještě na chvíli do mrazáku. Vytvoříte tak efektní zmrzlinový sendvič.
Ovesné sušenky plněné smetanovo-melounovou zmrzlinou 2 Zdroj: www.nejmelouny.cz