návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zmrzlinový dort

Hodnoceno: 0x
8-12 porcí
do 1 hodiny
Zmrzlinový dort
Autor: archiv Zmrzlinový dort
Chystáte narozeninovou oslavu? V létě má málokdo chuť na těžké dorty s máslovými krémy. Zkuste to tentokrát jinak a oslavenci vyrobte domácí zmrzlinový dort.

Suroviny (8-12 porcí)

Postup

  1. Vaječné žloutky a 150 g cukru dejte do ohnivzdorné mísy, kterou položte na hrnec s mírně se vařící se vodou tak, aby se mísa nedotýkala vody. Šlehejte směs elektrickým šlehačem, dokud nebude lehká, tuhá a našlehaná. Potom ji sundejte s ohně a dejte stranou. Kokosovou smetanu a smetanu dejte do mísy a vyšlehejte dotuha. Tuto směs opatrně vmíchejte do vaječné a dobře je spojte. Nalijte ji do dortové formy o průměru 20 cm, jemně vmíchejte 100 g čerstvých borůvek a uhlaďte povrch dortu. Dejte na 30 minut do mrazáku.
  2. Ovocné pyré: Borůvky, které máte zvlášť, rozmixujte, potom propasírujte přes cedník do malého kastrůlku, přidejte zbylý cukr, dejte na mírný oheň, míchejte, dokud se cukr nerozpustí, pak zvyšte teplotu a vařte 7-8 minut, až směs bude hustá. Potom sundejte s ohně a nechte úplně vychladnout.
  3. Dort vyndejte z mrazáku, pokapejte ho připraveným pyré. Můžete třeba špejlí povrch dortu poškrábat, abyste vytvořili dekoraci. Dejte ho přes noc do mrazáku.
  4. Podávání: Vyndejte dort z mrazáku, potom z formy, nakrájejte na klínky a podávejte.

Zmrzlinový dort  Foto: Zmrzlinový dort , Foto: archiv