Suroviny
- šunka (kvalitní ) 300 g
- pomazánkové máslo 250 g
- máslo (změklé ) 100 g
- řeřicha (čerstvá )
- klíčky (červené řepy)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Šunku pokrájejte na menší kusy a poté ji rozmixujte najemno.
- Máslo vyšlehejte do pěny a poté do něj vetřete pomazánkové máslo.
- Vmíchejte rozmixovanou šunku a vše dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte na čerstvém chlebu a ozdobte řeřichou a klíčky.
PRIMA TIP: Pro tuto pomazánku použijte kvalitní šunku nebo mix uzenin vysoké kvality, například značky Klasa. Klíčem úspěchu je podíl masa v šunce. Čím vyšší, tím lepší, v opačném případě bude pomazánka řidší, a ne příliš výrazné chuti.
Vyzkoušejte také výbornou škvarkovou pomazánku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE