Najděte si recept
Na co máte chuť?

Šunková pomazánka
Pomazánka z šunky a másla je výbornou alternativou místo klasického chleba se šunkou. Navíc se dá kombinovat se zeleninou nebo různými klíčky, které dodají jídlu šmrnc a pikantnost.
do 10 minut
4–6 porce
Pro tuto pomazánku použijte kvalitní šunku nebo mix uzenin vysoké kvality, například značky Klasa. Klíčem úspěchu je podíl masa v šunce. Čím vyšší, tím lepší, v opačném případě bude pomazánka řidší, a ne příliš výrazné chuti.
Suroviny (4–6 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Šunku pokrájejte na menší kusy a poté ji rozmixujte najemno.
- Máslo vyšlehejte do pěny a poté do něj vetřete pomazánkové máslo.
- Vmíchejte rozmixovanou šunku a vše dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte na čerstvém chlebu a ozdobte řeřichou a klíčky.
Šunková pomazánka; foto: akademiekvality.cz