Wurstsalat – salámový salát se sýrem je oblíbený v Německu i ve Švýcarsku

Moje hodnocení
2x

Měkký salám, tvrdý sýr, kyselé okurky a cibule. To jsou základní ingredience salátu, který je populární u našich sousedů. Perfektní chuťovka k žejdlíku piva je ochucená octovou zálivkou. Existuje i varianta podobná našemu pochoutkovému salátu, ale ta už se připravuje s majonézou a je známá pod jménem Fleischsalat.

4 porce
20 minut
německá

Suroviny

Dresink

Postup přípravy

  1. Salám nakrájejte na plátky (pokud již není nakrájený) a poté na tenké proužky. Na tenké proužky nakrájejte také sýr a kyselé okurky. Vše vložte do mísy.
  2. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na velmi malé kostičky nebo tenké proužky a také je přidejte do mísy.
  3. Nyní připravte zálivku. Do malé misky dejte bílý vinný ocet, olej, nálev z okurek, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a pak dresink přilijte k přísadám ve velké míse.
  4. Vše promíchejte, dokud se salám a sýr rovnoměrně neobalí v dresinku.
  5. Mísu zakryjte a salát dejte na hodinu do lednice, aby se chutě mohly prolnout (podle našeho názoru je to velký rozdíl v chuti!).
  6. Po uplynutí hodiny salát vyjměte z lednice, ochutnejte ho a podle chuti přidejte sůl, pepř a/nebo ocet.
  7. Salát podávejte s čerstvými měkkými preclíky nebo křupavým chlebem.
PRIMA TIP: Salát se připravuje z měkkého salámu, nejlépe lyonského, ale obdobně můžete použít i špekáčky nebo gothaj.

Tento recept je jednodušší obdobou našich oblíbených utopenců. Ty sice potřebují delší čas na rozležení, ale stojí to za to. Připravte si je podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty