Suroviny
- měkký salám (nejlépe lyonský) 300 g
- ementál (nebo gouda) 200 g
- nakládané okurky 4 ks
- cibule (malá) 1 ks
- hladkolistá petržel (nasekaná)
Dresink
- bílý vinný ocet 3 lžíce
- slunečnicový olej 3 lžíce
- nálev z okurek 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Salám nakrájejte na plátky (pokud již není nakrájený) a poté na tenké proužky. Na tenké proužky nakrájejte také sýr a kyselé okurky. Vše vložte do mísy.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na velmi malé kostičky nebo tenké proužky a také je přidejte do mísy.
- Nyní připravte zálivku. Do malé misky dejte bílý vinný ocet, olej, nálev z okurek, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a pak dresink přilijte k přísadám ve velké míse.
- Vše promíchejte, dokud se salám a sýr rovnoměrně neobalí v dresinku.
- Mísu zakryjte a salát dejte na hodinu do lednice, aby se chutě mohly prolnout (podle našeho názoru je to velký rozdíl v chuti!).
- Po uplynutí hodiny salát vyjměte z lednice, ochutnejte ho a podle chuti přidejte sůl, pepř a/nebo ocet.
- Salát podávejte s čerstvými měkkými preclíky nebo křupavým chlebem.
PRIMA TIP: Salát se připravuje z měkkého salámu, nejlépe lyonského, ale obdobně můžete použít i špekáčky nebo gothaj.
Wurstsalat salámový salát se sýrem je oblíbený v Německu i ve Švýcarsku Zdroj: iStock
Tento recept je jednodušší obdobou našich oblíbených utopenců. Ty sice potřebují delší čas na rozležení, ale stojí to za to. Připravte si je podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE