Salát
- vejce 1 ks
- česnek 1 stroužek
- červená cibule (malá ) 1/2 ks
- olivový olej 1 lžíce
- uzeniny (kvalitní uzenina nebo salám) 100 g
- gouda 100 g
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
Dresink
- balzamikový ocet 3 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vejce uvařte natvrdo, od bodu varu to trvá 7 minut. Stroužek česneku a cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a smíchejte v míse s olivovým olejem. Uzeninu a goudu nakrájejte na proužky velké 3 × 1 cm. Z paprik odstraňte jádřince a nakrájejte je na stejně velké proužky. Vše promíchejte s cibulí a česnekem.
- Uvařené vejce zchlaďte studenou vodou, oloupejte ho a rozkrájejte na čtvrtky. Ozdobte jím salát.
- Ocet prošlehejte s olivovým olejem metličkou dohladka a dochuťte solí a pepřem. Přelijte přes salát a podávejte.
PRIMA TIP: Místo goudy použijte pikantnější druh sýra, který salátu dodá intenzivnější chuť. Přidat můžete i cherry rajčátka, čerstvou pažitku nebo třeba okurku.