Avokádová pomazánka
Salátek
- polníček
- rukola
- citronová šťáva
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Hlíva
- hlíva ústřičná 100 g
- tamari
- bílá sezamová semínka
- sezamový olej
- citronová šťáva
Toast
- chléb 2 krajíce
- olivový olej
Postup přípravy
- Zralé avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte pokrájený koriandr a sušená chilli semínka. Přidejte pár kapek citronu, sůl a pepř dle chuti.
- Na polníčkový salát si připravte dresink z citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje. Dochuťte jím salát těsně před podáváním.
- Hlívu v ruce natrhejte na tenké proužky. Na pánvi rozehřejte štědré množství oleje a hlívu na něm opečte dozlatova. Stáhněte ji z pánve do ubrousku, abyste ji zbavili přebytečného oleje. Dochuťte tamari omáčkou, sezamovým olejem a zakápněte citronem. Na závěr posypte sezamovými semínky.
- Toust potřete olivovým olejem a opečte na pánvi z obou stran. Nyní vše poskládejte dohromady. Na toast dejte štědrou vrstvu avokádové pomazánky, salátek a posypejte křupavou hlívou.
PRIMA TIP: Základem tohotu receptu je zralé avokádo. Jeho zralost a čerstvost zásadně ovlivní výsledek vašeho snažení. Nejste-li si jisti výběrem, zvolte takové avokádo, které je označeno Titbit RTE (ready to eat). Jde o avokádo ve zralé podobě, které dozrálo až v České republice a to takovým způsobem, jako by bylo čerstvě utržené třeba v Mexiku.
Připravte dokonalé avokádové guacamole podle návodného videoreceptu
Kompletní recept a další tip najdete ZDE