redakce Prima FRESH

Avokádový toust s opečenou trhanou hlívou a polníčkem

Moje hodnocení
1x

Recept ze zralého avokáda je z pera kuchařky Chili Tathuy, má nádech exotiky a dostatek křupavosti. Tu mu propůjčuje nejenom toust, ale i opečená hlíva. Na množství ingrediencí vypadá recept trochu složitější. Kdo se ale nezalekne a vyzkouší, nebude litovat. Základem je avokádová pomazánka – směs podobná guacamole.

2 porce
20 minut

Avokádová pomazánka

Salátek

Hlíva

Toast

Postup přípravy

  1. Zralé avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte pokrájený koriandr a sušená chilli semínka. Přidejte pár kapek citronu, sůl a pepř dle chuti.
  2. Na polníčkový salát si připravte dresink z citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje. Dochuťte jím salát těsně před podáváním.
  3. Hlívu v ruce natrhejte na tenké proužky. Na pánvi rozehřejte štědré množství oleje a hlívu na něm opečte dozlatova. Stáhněte ji z pánve do ubrousku, abyste ji zbavili přebytečného oleje. Dochuťte tamari omáčkou, sezamovým olejem a zakápněte citronem. Na závěr posypte sezamovými semínky.
  4. Toust potřete olivovým olejem a opečte na pánvi z obou stran.  Nyní vše poskládejte dohromady. Na toast dejte štědrou vrstvu avokádové pomazánky, salátek a posypejte křupavou hlívou.
PRIMA TIP: Základem tohotu receptu je zralé avokádo. Jeho zralost a čerstvost zásadně ovlivní výsledek vašeho snažení. Nejste-li si jisti výběrem, zvolte takové avokádo, které je označeno Titbit RTE (ready to eat). Jde o avokádo ve zralé podobě, které dozrálo až v České republice a to takovým způsobem, jako by bylo čerstvě utržené třeba v Mexiku.

Připravte dokonalé avokádové guacamole podle návodného videoreceptu

Kompletní recept a další tip najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty