Suroviny
- thajské rýžové nudle 150 g
- mrkev 2 ks
- Okurka 1/2 ks
- salát little gem 2 ks
- čerstvá máta 4–6 snítek
- kuře
- opražená sezamová semínka 2–4 lžičky
Na zálivku
- nastrouhaný čerstvý zázvor 1 lžíce
- červená chilli paprička 1–2 ks
- červený vinný ocet 3 lžíce
- Sójová omáčka 3 lžíce
- rostlinný olej 3 lžíce
- Sezamový olej 3 lžíce
Postup přípravy
- Nudle dejte do velké mísy a přelijte je vařící vodou tak, aby byly zakryty. Nechte je stát 15 minut a občas je promíchejte velkou vidličkou nebo kleštěmi.
- Do velké mísy naškrábejte mrkev na tenké dlouhé proužky a přidejte plátky okurky.
- Zálivka: Smíchejte zázvor s jednou nadrobno nasekanou chilli papričkou. Přidejte ocet, sójovou omáčku a oleje.
- Slijte těstoviny, potom je osvěžte pod studenou vodou, přidejte mrkev a okurku asi s polovinou zálivky. Rukama dobře promíchejte, přidejte natrhané vnější listy salátu a srdíčka salátu nakrájená na čtvrtky a natrhané větší lístky máty a lehce promíchejte.
- Salátové listy naaranžujte na talíře. Kuřecí maso natrhané na kousky smíchejte se zbývající zálivkou a naneste na listy salátu. Ozdobte malými lístky máty, zbytkem najemno nakrájené chilli papričky a opraženými sezamovými semínky.