Asijský nudlový salát s houbami šitake

Moje hodnocení
3x

Milujete asijské recepty a rádi byste si rozšířili jejich repertoár? Dnešní specialita s oblíbenými houbami šitake je skvělou volbou. V receptu sice není žádné maso, ale to rozhodně nevadí. Právě tyto houby ho výborně zastoupí, navíc spolu se zeleninou a nudlemi vytvoří oběd sytý tak akorát.

2 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Arašídová omáčka

Postup přípravy

  1. Rýžové nudle uvařte ve vroucí vodě.
  2. Šalotku, zázvor a česnek očistěte, nakrájejte na drobné kostičky. Vše orestujte na pánvi s rozehřátým olejem.
  3. Po chvíli přidejte na menší kousky nakrájené houby, ochuťte sójovou a rybí omáčkou. Restujte ještě asi 2 minuty a pak stáhněte z plamene.
  4. Všechny potřebné ingredience na arašídovou omáčku vložte do mixéru a mixujte, dokud se vše nepropojí.
  5. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte nahrubo. Salátovou okurku nakrájejte na kolečka a ledový salát na menší kousky.
  6. Do misky vložte rýžové nudle, opečené houby, zeleninu, bylinky a nasekané arašídy. Podávejte zalité arašídovou omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty