Najděte si recept
Na co máte chuť?

Asijský nudlový salát s houbami šitake
Suroviny (2 porce)
- rýžové nudle 100 g
- houby šitake 200 g
- šalotka 1 ks
- česnek 1 stroužek
- čerstvý zázvor 3 cm
- rostlinný olej 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- rybí omáčka 2 lžíce
- ledový salát
- mrkev
- salátová okurka
- koriandr
- máta
- chilli paprička
- arašídy
- limetka
Arašídová omáčka:
- sezamový olej 50 ml
- rýžový ocet 50 ml
- sójová omáčka 2 lžíce
- med 2 lžíce
- arašídové máslo 1–2 lžíce
- špetka chilli
- šťáva z jedné limetky
Postup
- Rýžové nudle uvařte ve vroucí vodě.
- Šalotku, zázvor a česnek očistěte, nakrájejte na drobné kostičky. Vše orestujte na pánvi s rozehřátým olejem.
- Po chvíli přidejte na menší kousky nakrájené houby, ochuťte sójovou a rybí omáčkou. Restujte ještě asi 2 minuty a pak stáhněte z plamene.
- Všechny potřebné ingredience na arašídovou omáčku vložte do mixéru a mixujte, dokud se vše nepropojí.
- Mrkev oškrábejte a nastrouhejte nahrubo. Salátovou okurku nakrájejte na kolečka a ledový salát na menší kousky.
- Do misky vložte rýžové nudle, opečené houby, zeleninu, bylinky a nasekané arašídy. Podávejte zalité arašídovou omáčkou.
Kitchen story
… aneb manželé v kuchyni!
Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…
Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.