Speciály

Inspirativní recepty s mangoldem. Pusťte tuto listovou zeleninu do kuchyně!

Mangold se v nabídce zelinářů na farmářských trzích začal objevovat před pár lety. Spoustu zákazníků už si získal, ale u mnoha kuchařů a kuchařek stále čeká na objevení. S našimi recepty zjistíte, že jeho příprava je jednoduchá a jídla z něj výtečná a zdravá.

Mangold určitě nepřehlédnete... Velké zelené listy s krásně barevnými řapíky, které mohou být bílé, žluté nebo sytě červené. Jsou tak krásné, že je těžké jim odolat. Pokud si je přinesete domů a tam lehce zpanikaříte, že nevíte, co s tím, máme pro vás tipy a recepty, které je radost vařit.

Mangold můžete připravovat jako špenát, ale jeho možnosti jsou mnohem širší. Využít jdou totiž i krásně křupavé řapíky. Vyžadují ale o něco delší čas přípravy, proto listy a řapíky vařte vždy odděleně. Řapíky můžete nakrájet a přidat do základů zeleninových polévek nebo do asijských stir-fry. Nebo je nakrájené jednoduše poduste na másle jako přílohu k masu.

Listy můžete jíst i zasyrova, lze z nich připravit pesto nebo je přidávejte do polévek, k těstovinám, smíchejte je s uvařenými brambory, zabalte do nich maso... Výborné jsou podušené na másle s trochou česneku podobně jako listový špenát. Možností je spoustu!

Přineste si z trhu mangold a vyzkoušejte báječné nové recepty:

Recepty