Suroviny
- olivový olej 3 lžíce
- pancetta 40 g
- malá cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mrkev 1 ks
- svazek mangoldu
- malá hrst čerstvých fazolkových lusků
- mladá cuketa 150 g
- konzerva sekaných rajčat
- zeleninový vývar nebo voda 500 ml
- hrst malých těstovin
- parmazán 2 lžíce
- bazalkové pesto 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
- Na olivovém oleji v hrnci zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek společně s najemno nasekanou pancettou.
- K cibuli pak přidejte na drobné kostičky nakrájenou mrkev, nasekané řapíky mangoldu a na kousky nakrájené fazolky. Vše společně opékejte a míchejte asi 5 minut.
- K zelenině přisypte na kostky nakrájenou cuketu a promíchejte.
- Do hrnce potom přilijte konzervu rajčat a vývar.
- Osolte, přiklopte pokličkou a když začne polévka vařit, přisypte i těstoviny.
- Vše společně nechte dusit do změknutí asi 10 minut.
- Do polévky potom zamíchejte nahrubo nasekané zelené listy mangoldu, které povařte ještě 5 minut.
- Když je polévka hotová, dosolte ji a už jen vmíchejte nastrouhaný parmazán a bazalkové pesto.