návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Letní minestrone

Hodnoceno: 3x
6 porcí
do 30 minut
Letní minestrone
Autor: S vášní pro jídlo Letní minestrone
Ne každý si v létě dopřává polévky, ale tato letní minestrone vás určitě přesvědčí, že to stojí za to!

Postup

  1. Na olivovém oleji v hrnci zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek společně s najemno nasekanou pancettou.
  2. K cibuli pak přidejte na drobné kostičky nakrájenou mrkev, nasekané řapíky mangoldu a na kousky nakrájené fazolky. Vše společně opékejte a míchejte asi 5 minut.
  3. K zelenině přisypte na kostky nakrájenou cuketu a promíchejte.
  4. Do hrnce potom přilijte konzervu rajčat a vývar.
  5. Osolte, přiklopte pokličkou a když začne polévka vařit, přisypte i těstoviny.
  6. Vše společně nechte dusit do změknutí asi 10 minut.
  7. Do polévky potom zamíchejte nahrubo nasekané zelené listy mangoldu, které povařte ještě 5 minut.
  8. Když je polévka hotová, dosolte ji a už jen vmíchejte nastrouhaný parmazán a bazalkové pesto.

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Související témata: minestrone , Hlavní jídla , Italská kuchyně