reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Letní minestrone
Autor: S vášní pro jídlo Letní minestrone

Letní minestrone

Hodnoceno: 7x
Ne každý si v létě dopřává polévky, ale tato letní minestrone vás určitě přesvědčí, že to stojí za to!
do 30 minut
6 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Na olivovém oleji v hrnci zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek společně s najemno nasekanou pancettou.
  2. K cibuli pak přidejte na drobné kostičky nakrájenou mrkev, nasekané řapíky mangoldu a na kousky nakrájené fazolky. Vše společně opékejte a míchejte asi 5 minut.
  3. K zelenině přisypte na kostky nakrájenou cuketu a promíchejte.
  4. Do hrnce potom přilijte konzervu rajčat a vývar.
  5. Osolte, přiklopte pokličkou a když začne polévka vařit, přisypte i těstoviny.
  6. Vše společně nechte dusit do změknutí asi 10 minut.
  7. Do polévky potom zamíchejte nahrubo nasekané zelené listy mangoldu, které povařte ještě 5 minut.
  8. Když je polévka hotová, dosolte ji a už jen vmíchejte nastrouhaný parmazán a bazalkové pesto.

reklama

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Související témata: minestrone , Hlavní jídla , Italská kuchyně