Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Mangold s fazolemi borlotti

8 porcí
nad 2 hodiny
Mangold s fazolemi borlotti
Mangold s fazolemi borlotti Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně
Svěží křupavý mangold a hutné měkké fazole tvoří příjemný kontrast, který ještě vynikne, pokud jídlo připravíte jako hlavní zeleninový chod nebo přílohu, nebo zjemní, pokud je povaříte ve vývaru jako polévku. V létě můžete podobně upravit špenát, v zimě kapustu.
Reklama

Další inspiraci z tradiční italské kuchyně najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Reklama

Postup

  1. Fazole namočte přes noc do vody.
  2. Namočené fazole slijte, zalijte v hrnci 1,5 l vody a uvařte doměkka, trvá to zhruba 2 hodiny. Pak je slijte.
  3. V hrnci zahřejte zhruba 2 l osolené vody k varu. Mangold operte, vytřepte z něj přebytečnou vodu a listy a měkké stonky nakrájejte nadrobno. Vsypte ho do vroucí vody a vařte doměkka, zhruba 4–6 minut.
  4. Mezitím oloupejte česnek a nakrájejte ho nahrubo. Celer nakrájejte na 5mm plátky, mrkev oloupejte a nakrájejte na 5mm plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  5. Uvařený mangold slijte a zchlaďte v ledové vodě. Sceďte ho a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. V hrnci rozehřejte na středním stupni většinu oleje, vsypte chilli vločky, česnek, celer, mrkev a cibuli a restujte je za občasného míchání zhruba 8–10 minut dozlatova. Přidejte fazole a mangold, vývar (pokud chcete mít polévku), sůl a pepř a zvolna vařte 6–8 minut, dokud tekutina mírně nezhoustne. Rozdělte na talíře a zakápněte zbylým olejem.
Reklama

Mangold s fazolemi borlotti  Foto: Mangold s fazolemi borlotti; foto: Saveur – šťastná italská kuchyně

Saveur - šťastná italská kuchyně Foto:

Saveur: Šťastná italská kuchyně

Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.

Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.

Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.

Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama