Suroviny
- kvalitní těstoviny (např. tagliatelle) 150 g
- větší nepředvařené šedé krevety 15 ks
- šalotka 1 ks
- česnek 1–2 stroužky
- cherry rajčata 6 ks
- mangold cca 6 listů (nebo baby špenát 50 g)
- suché bílé víno 40 ml
- bazalka 3 lístky
- sůl, pepř
- slunečnicový olej
- máslo 1 lžička
Postup přípravy
- Těstoviny dejte vařit do osolené vroucí vody. Šalotku nasekejte najemno, stroužky česneku nakrájejte na plátky.
- Cherry rajčata nakrájejte na poloviny. Listy mangoldu omyjte a vykrojte z nich tuhý stonek. Pracovat budeme jen s listovou částí.
- Krevety omyjte, oloupejte je a podélných nakrojením z nich vyjměte střívko. Ve větší pánvi rozehřejte lžičku másla a lžičku oleje.
- Přidejte šalotku a po chvilce i plátky česneku, společně krátce zarestujte. Přidejte očištěné krevety, osolte je a opepřete čerstvě namletým pepřem.
- Krevety podlijte bílým vínem a nechte ho během pár minut vyvařit. Když krevety obrátíte, v tento moment přidejte půlky cherry rajčat, mangold a lístky bazalky, té ne moc, aby nebyla v jídle příliš dominantní.
- Pánev přiklopte a vše duste asi 4–5 minut. Mezitím slijte těstoviny a trošku vody z nich si nechte.
- V pánvi mezitím zavadne magold a rajčata pustí šťávu. Do pánve přidejte těstoviny a asi 2–3 lžíce slité vody z těstovin.