Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

25 báječně svěžích receptů s čerstvou pažitkou

Pažitka patří mezi první posly jara, dlouhé štíhlé stonky vyraší z půdy už v dubnu a jejich příjemně štiplavou chuť si můžeme užívat až do podzimu. Patří do stejné skupiny s česnekem, cibulí či jarní cibulkou a každému jídlu dodá svěží a lehce pikantní šmrnc.
18. 05. 2018

Pažitka patří mezi bylinky, které jsou nejlepší v čerstvém stavu a není příliš vhodné je vařit. Raději ji přidávejte až do hotového jídla, aby si zachvala barvu i chuť. Nejlépe ovšem poslouží ve studené kuchyni – v různých pomazánkách, dipech nebo salátech, kde umí zahrát i hlavní roli.

Užijte si výbornou chuť pažitky v našich receptech:

Připravila Klára Michalová

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související témata: bylinky , nejlepší recepty , pažitka , bylinkové recepty
Reklama