zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Krémová pažitková polévka s bramborem
Autor: Češka z Česka Krémová pažitková polévka s bramborem

Krémová pažitková polévka s bramborem

Hodnoceno: 4x
Pažitka, lidově také šnytlík. Tato bylinka se hodí nejen do pomazánek nebo na ozdobu, můžete z ní připravit i perfektní polévku. Základem jsou brambory, kvalitní vývar a právě pokrájená pažitka. Tak se pusťte do vaření, víkend je za dveřmi.
do 1 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. Ve velkém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a osmažte na něm nakrájenou cibuli dosklovata. 
  2. Na kostičky nakrájené brambory vložte do hrnce k cibuli, zalijte vývarem, smetanou a vařte, dokud brambory nezměknou.
  3. Tyčovým mixérem polévku promixujte (část brambor můžete dát stranou a vložit do rozmixované polévky).
  4. Podle chuti osolte a opepřete, chvilku povařte a do hotové polévky přidejte velkou hrst nakrájené pažitky.
  5. K servírování přidejte lžíci bílého jogurtu nebo zakysané smetany. A fialové květy pažitky.
Krémová pažitková polévka s bramborem
Autor: Češka z Česka Krémová pažitková polévka s bramborem

reklama

Češka z Česka
Jana Krátká

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz