Krémová pažitková polévka s bramborem
Krémová pažitková polévka s bramborem
Pažitka, lidově také šnytlík. Tato bylinka se hodí nejen do pomazánek nebo na ozdobu, můžete z ní připravit i perfektní polévku. Základem jsou brambory, kvalitní vývar a právě pokrájená pažitka. Tak se pusťte do vaření, víkend je za dveřmi.
Postup přípravy
-
Ve velkém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a osmažte na něm nakrájenou cibuli dosklovata.
-
Na kostičky nakrájené brambory vložte do hrnce k cibuli, zalijte vývarem, smetanou a vařte, dokud brambory nezměknou.
-
Tyčovým mixérem polévku promixujte (část brambor můžete dát stranou a vložit do rozmixované polévky).
-
Podle chuti osolte a opepřete, chvilku povařte a do hotové polévky přidejte velkou hrst nakrájené pažitky.
-
K servírování přidejte lžíci bílého jogurtu nebo zakysané smetany. A fialové květy pažitky.
Krémová pažitková polévka s bramborem 1
Krémová pažitková polévka s bramborem 1