Češka z Česka

Krémová pažitková polévka s bramborem

Moje hodnocení
9x

Pažitka, lidově také šnytlík. Tato bylinka se hodí nejen do pomazánek nebo na ozdobu, můžete z ní připravit i perfektní polévku. Základem jsou brambory, kvalitní vývar a právě pokrájená pažitka. Tak se pusťte do vaření, víkend je za dveřmi.

6 porcí
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a osmažte na něm nakrájenou cibuli dosklovata.
  2. Na kostičky nakrájené brambory vložte do hrnce k cibuli, zalijte vývarem, smetanou a vařte, dokud brambory nezměknou.
  3. Tyčovým mixérem polévku promixujte (část brambor můžete dát stranou a vložit do rozmixované polévky).
  4. Podle chuti osolte a opepřete, chvilku povařte a do hotové polévky přidejte velkou hrst nakrájené pažitky.
  5. K servírování přidejte lžíci bílého jogurtu nebo zakysané smetany. A fialové květy pažitky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka

Jana Jakusová Češka z Česka

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Jakusová, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz


Přečtěte si také

Recepty