Korejské bezvaječné pažitkové palačinky s krevetkami

Moje hodnocení
3x

Skvělé syté, a přitom pestré jídlo s asijskými podtóny vás nemůže nenadchnout, i když se našim palačinkám tak úplně nepodobá.

4 porce
45 minut
asijská

Suroviny

V Koreji jsou podobné palačinky či placky plné zeleniny oblíbenou rychlou večeří. Do základního těstíčka, které je díky přidanému škrobu krásně křupavé, můžete kromě pažitky přidat na tenké proužky nakrájenou jarní cibulku, mrkev, ředkev, kedlubnu nebo cuketu. Skvělá je i varianta s pikantním kimchi. Pokud chcete masovou verzi, přidejte do placek orestované mleté maso nebo upečené či uvařené natrhané kuřecí maso.

Postup přípravy

  1. V míse promíchejte mouku, škrob, sůl, sušený česnek a cibuli a ledovou vodu. Do vzniklého těstíčka vmíchejte nakrájenou pažitku a na kousky nakrájené krevety a opepřete ho.
  2. Pánev rozehřejte na vyšším stupni a pak vlijte olej. Dobře ho rozlijte po pánvi. Do pánve kápněte trochu těstíčka, abyste zjistili, jestli je dobře rozehřátá. Pokud se hned začne smažit, je připravená.
  3. Teplotu snižte na střední a do pánve vlijte těstíčko, aby se rovnoměrně rozlilo. Pánví občas zahýbejte, aby se těstíčko nepřichytilo. Až začne těstíčko na povrchu tuhnout, asi po 4 minutách, palačinku obraťte a k okrajům pánve případně přilejte trochu oleje.
  4. Palačinku několikrát přitiskněte plochou vařečkou k pánvi, osmaží se víc dokřupava. Smažte ji ještě 3 až 4 minuty. Postup zopakujte se zbylým těstíčkem.
PRIMA TIP: V Koreji byste k palačince nepochybně dostali omáčku k namáčení jednotlivých soust. Základní omáčka vznikne promícháním 2 lžic přírodního krupicového cukru se 4 lžícemi sójové omáčky, 4 lžícemi vody a 4 lžícemi rýžového nebo bílého vinného octa. Přidat k ní můžete nadrobno nakrájenou cibuli, běžnou nebo jarní, nadrobno nakrájenou chilli papričku nebo chilli koření, rozetřený stroužek česneku, opražená sezamová semínka… a patrně si ji oblíbíte i k jiným jídlům jako pikantní chuťovku.

Další svěží zelené recepty, které přivolají jaro, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH

Hledáte spíše recept na klasické palačinky? Máme pro vás jeden prověřený, s návodným videoreceptem navíc

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty