Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jednoduchá ředkvičková pomazánka s pažitkou

Moje hodnocení
14x

Ředkvičky mají příjemně pikantní chuť, která dodá jarní pomazánce skvělý švih. Sevírujte na kváskovém chlebu, s celozrnnými krekry nebo jako dip s další čerstvou zeleninou.

4 porce
10 minut

Suroviny

  • ředkvičky 100 g
  • sýr cottage 120 g
  • čerstvá pažitka, nakrájená najemno 4 g
  • bílý řecký jogurt (3,5 % tuku) 150 g
  • sůl

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte mísu a jemný cedník. Ředkvičky omyjte, nastrouhejte najemno a vložte do cedníku. K nastrouhaným ředkvičkám přidejte cottage sýr a nechte okapat přebytečné tekutiny.
  2. Poté vše přemístěte do připravené mísy společně s najemno nakrájenou pažitkou, řeckým jogurtem a solí. Obsah mísy důkladně promíchejte a dochuťte dle chuti.
  3. Hotovou pomazánku skladujte v lednici a zkonzumujte do 2 dnů.

PRIMA TIP: Pomazánku podávejte nejlépe s kváskovým chlebem a každou porci posypte klíčky z ředkviček.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jíme zdravě Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Pečení přináší radost. V nové kuchařce vás čeká přes 90 fantastických receptů a nekonečně mnoho další inspirace, jak péct zdravěji. Novinka z edice Jíme zdravě je určena všem. Ať už hledáte odlehčenou verzi koláče z  dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od nové kuchařky neodtrhnete. I pokud pečete jen jednou za měsíc, najde si čestné místo u vás v kuchyni. Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky. Chce to jen vyměnit pár surovin, ubrat množství nebo nenápadně propašovat do těsta ovoce či zeleninu. Všechny triky a vychytávky najdete v této knize.

Všechny knihy z edice Jíme zdravě najdete na jimezdrave.cz.


Přečtěte si také

Recepty