Suroviny
- ředkvičky 100 g
- cottage 120 g
- pažitka (čerstvá, nakrájená najemno) 4 g
- bílý jogurt (řecký 3,5 % tuku) 150 g
- sůl
Postup přípravy
- Nejprve připravte mísu a jemný cedník. Ředkvičky omyjte, nastrouhejte najemno a vložte do cedníku. K nastrouhaným ředkvičkám přidejte cottage sýr a nechte okapat přebytečné tekutiny.
- Poté vše přemístěte do připravené mísy společně s najemno nakrájenou pažitkou, řeckým jogurtem a solí. Obsah mísy důkladně promíchejte a dochuťte dle chuti.
- Hotovou pomazánku skladujte v lednici a zkonzumujte do 2 dnů.
PRIMA TIP: Pomazánku podávejte nejlépe s kváskovým chlebem a každou porci posypte klíčky z ředkviček.
Jednoduchá ředkvičková pomazánka s pažitkou 2 Zdroj: Jíme zdravě Velikonoční speciál