Suroviny
- pažitkové květy (asi 20 ks) 1 menší svazek
- olej
Těstíčko:
- vejce 1 ks
- hladká mouka 4 lžíce
- perlivá voda 6 lžic
- černá sezamová semínka
- sůl 1 špetka
Omáčka:
- sójová omáčka (světlá) 4 lžíce
- rýžový ocet 1 lžíce
- voda 1 lžíce
Postup přípravy:
- Na těstíčko společně prošlehejte vejce, mouku a perlivou vodu.
- Když je těstíčko hladké a má konzistenci asi jako na řidší palačinky, dosolte a přidejte sezamová semínka.
- Olej nechte rozpálit ve vysoké vrstvě. Pažitkové květy postupně namočte do těsta, nechte je trochu okapat a smažte v oleji do světle zlatavé barvy.
- Usmaženou tempuru pak nechte na papírovém ubrousku odpočinout a odsát od přebytečného oleje.
- Tempuru pak podávejte s omáčkou k namáčení, kterou umíchejte ze sójové omáčky, rýžového octa a lžíce vody.
Další recepty na skvělá jídla v tempuře:
Nebo si pusťte rovnou celé video s Markem Horou: