Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zapečené palačinky se sýrem a šunkou a zeleninové hranolky s pažitkovým dipem
Lákavě tenoučké palačinky na slaný způsob se šunkou a sýrem mohou potěšit nejen mlsné jazýčky dětí, ale také celou rodinu i přátele. Aby byl oběd nebo večeře ještě o něco výživnější, přidejte jako přílohu hranolky ze zeleniny se svěžím dipem z vyšlehané lučiny s trochou smetany a pokrájenou čerstvou pažitkou.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- hladká mouka 200 g
- mléko 400 ml
- vejce 2 ks
- plátkový sýr 200 g
- kvalitní šunka 200 g
- salátová okurka 70 g
- mrkev 70 g
- paprika 70 g
- řapíkatý celer 70 g
- lučina nebo jiný čerstvý sýr 250 g
- pažitka 50 g
- smetana 10 ml
- olej
- sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Z mouky, mléka, vajec a špetky soli vymíchejte palačinkové těsto.
- Na rozpálenou pánev nalijte těsto a udělejte tenké palačinky.
- Do palačinek dejte plátky šunky a 100 g sýra. Zbylý sýr poklaďte na vrch palačinky a dejte zapéct do trouby na 200 °C na 6 minut.
- Okurku, mrkev, papriku a řapíkatý celer nakrájejte na stejné hranolky (řapíkatý celer oloupejte škrabkou).
- Lučinu vyšlehejte s trochou smetany a přidejte jemně nakrájenou pažitku.
PRIMA TIP: Další informace, tipy a recepty z kvalitních českých potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.