Akademie kvality

Zapečené palačinky se sýrem a šunkou a zeleninové hranolky s pažitkovým dipem

Moje hodnocení
10x

Lákavě tenoučké palačinky na slaný způsob se šunkou a sýrem mohou potěšit nejen mlsné jazýčky dětí, ale také celou rodinu i přátele. Aby byl oběd nebo večeře ještě o něco výživnější, přidejte jako přílohu hranolky ze zeleniny se svěžím dipem z vyšlehané lučiny s trochou smetany a pokrájenou čerstvou pažitkou.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Z mouky, mléka, vajec a špetky soli vymíchejte palačinkové těsto.
  2. Na rozpálenou pánev nalijte těsto a udělejte tenké palačinky.
  3. Do palačinek dejte plátky šunky a 100 g sýra. Zbylý sýr poklaďte na vrch palačinky a dejte zapéct do trouby na 200 °C na 6 minut.
  4. Okurku, mrkev, papriku a řapíkatý celer nakrájejte na stejné hranolky (řapíkatý celer oloupejte škrabkou).
  5. Lučinu vyšlehejte s trochou smetany a přidejte jemně nakrájenou pažitku.

PRIMA TIP: Další informace, tipy a recepty z kvalitních českých potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty