Speciály

Lákavé recepty na křupavé tousty a topinky

Chleba s něčím není jen česká specialita. V každém případě tato kombinace vždy chutná lépe, pokud je chlép křupavý a opečený. U nás milovaná topinka, v Itálii třeba bruschetta či crostini, v Anglii a v Americe zase frčí tousty...

Není to jen velmi dobré, je to také ekonomické... Všichni milujeme křupavý čerstvý chléb, ještě vlahý z pekárny či doma vytažený z trouby nebo z pece. V tomto stavu ale pečivo nevydrží věčně a chleba druhý nebo třetí den má stále v sobě skrytý potenciál proměnit se v úžasnou lahůdku!

I když je pro mnohé klasická česká osmažená topinka s česnekem věčnou láskou a nejjednodušší večeří (u nás doma také frčí chleba obalený v rozšlehaném vajíčku osmažený na másle...), tak možností, jak využít starší chléb, je mnohem více.

Vybrali jsme pro vás recepty na jídla, které můžete servírovat k snídani, některé se hodí na večírek nebo odpolední svačinu a další obstojí i jako důstojná večeře. Dokonce se do výběru dostaly i dezerty :)

Vyberte si z našich receptů a proměňte starší pečivo v báječná jídla!

Recepty