Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Je proto ideální, pokud z nějakého důvodu držíte dietu, ale pochutnáte si na něm, i když diety nepotřebujete. Aby maso nebylo suché, často se kombinuje s něčím mastnějším, sluší mu kousek slaniny nebo bůčku, dokonalé je spojení s dijonskou hořčicí.
V mých vzpomínkách kraluje králík na smetaně od mé babičky, která měla kotce s králíky na zahradě, takže nedělní oběd byl vždy jasný. Stejně dobrý je i králík na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Z francouzské kuchyně je zase ověřený recept na králíka s hořčičnou omáčkou, která k jemné chuti králičího masa výborně ladí. Možností, jak chutně připravit králíka, je ale mnohem víc!
Vyberte si z našich receptů a vyzkoušejte něco nového:
Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty a články na dané téma: